2014. augusztus 27., szerda

Sonkás paradicsomsaláta

Mert még szezonja van, fogyasszuk, amíg csak tehetjük :)


Hozzávalók (2 személy részére): kb. 50 dkg többféle színű paradicsom, 1 közepes hagyma, 20 dkg füstölt gépsonka, 1 kisebb szál zellerzöld, só, bors, 2 – 3 teáskanál olaj.
Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, éles késsel karikára vágjuk, a hagymát meghámozzuk, szintén karikára vágjuk. A gépsonkát felkockázzuk. A paradicsomot össszerázzuk egy tálban a hagymával és a sonkával, sózzuk, borsozzuk, rácsepegtetjük az olajat, a tetejére szórjuk a finomra aprított zellerzöldet.


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Milyen egyszerű és mégis nagyszerű! Olyan guszta, hogy máris megjött az étvágyam :-)