2014. július 29., kedd

Sült cékla saláta pestoval

Olyan szép kis céklák növekednek édesanyámék veteményesében, hogy muszáj volt kipróbálni egy újabb salátát belőlük. Annak, aki szereti a céklát, állítom, nagyon fog ízleni, az édeskés cékla, a különleges pestoval és a kissé sós sajttal. És a színe sem semmi :)


Hozzávalók(2 személyre): 2 nagyobb, vagy 3 kisebb cékla, 10 dkg juhsajt, só, bors. A pestohoz: 1 jó nagy csokor petrezselyemzöld, 10 dkg juhsajt, 1 marék dió, 3 cikk fokhagyma, fél dl olívaolaj, só, bors, 2 - 3 evőkanál natúr joghurt.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a pesto hozzávalóit: a petrezselyemzöldet, a sajtot, a diót, a fokhagymát, az olívaolajat, a joghurtot.
  2. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  3. A sajtot kis kockákra vágjuk. 
  4. A diót száraz serpenyőben, alacsony hőfokon megpirítjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg.
  5. Az előkészített petrezselyemzöldet, sajtot, diót, megtisztított fokhagymát a késes aprítóba helyezzük, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, pépesre dolgozzuk.
  6. Az elkészített pestot a natúr joghurttal kissé fellazítjuk.
  7. Előkészítjük a céklát.
  8. A cékla szárát levágjuk, megmossuk, a vizet letöröljük róla, egyenként alufóliába csomagoljuk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
  9. A megsült céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval, a megmaradt juhsajttal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Tálaló írta...

Ezt nagyon szeretném:)
Én grillsajttal szoktam együtt sütni céklát,az is isteni

Kati írta...

Tálaló, ki kell próbáljam azt is :) Köszi :)