És ismét egy fagylalt, hátha meghozza az igazi nyarat :) Az íze és az illata picit a karácsonyt idézi :) Kedvenc :)
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 2 dl habtejszín, 20 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 kg alma, 3 evőkanál cukor, ízlés szerint őrölt fahéj.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt almához fél dl vizet öntünk, hozzáadjuk a fahéjt, alacsony hőfokon, folyamatosan kavargatva puhára pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog, az utolsó öt percben hozzáadjuk a cukrot, összeforraljuk, botmixer segítségével pürésítjük, hagyjuk kihűlni.
A tejet a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól
elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet.
Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett, alacsony hőfokon tejföl
sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük. A kihűlt fagyialaphoz hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt és a kihűlt almapürét, alaposan összekavarjuk. Egy
műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként botmixerrel átkavarva
megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka
alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk
kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
4 megjegyzés:
Annyira ügyes vagy,én csak ámulok!
Nagyon jól néz ki , ki kell próbálnom , a recept ígéretes , nem bonyolult , remélem működik cukormentes változatban is !
Hmmmm, ez fantasztikus lehet! Nagyon profi vagy már fagyi téren is. :)
Mamka, á dehogy :) Köszi :)
Az amatőr hagyománzőrző, szerintem működik úgy is, bár cukor nélkül még nem próbáltam.
teller - cake, dehogy, csak próbálkozom :) Köszi :)
Megjegyzés küldése