Hozzávalók: (5 – 6 személy részére): egy kacsa csontos
részei, 1 kg zöldpaszuly, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor kapor, só, 2 – 3
evőkanál ecet. A habaráshoz: 1 evőkanál liszt, 1, 5 dl tejföl.
Elkészítése: A húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára
főzzük. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, megtördelt
zöldpaszulyt valamint a meghámozott hagymát egészben és a kicsumázott, kettőbe
vágott paprikát, puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel,
hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. A lángról levéve ecettel savanyítjuk, a
tetejére szórjuk a finomra aprított kaport.
4 megjegyzés:
Zöldpaszulyt bármikor bármivel :)
Bármerről nézem, nagyon szívesen lennék kosztos Nálad :-)))
Guszta, nagyon fincsi lehet! :)
Kati, ez a leves nagyon, de nagyon finom, de szeretnek ebbol egy tallal!
Megjegyzés küldése