2014. június 13., péntek

Tárkonyos újkrumplifőzelék

Ismét egy nagyon egyszerű, de nagyon finom, szezonális receptet hoztam, nálunk nagyon tetszett az egész családnak :)


Hozzávalók: 0, 5 kg újkrumpli, 4 - 5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, kevés olaj, 1 nagy csokor friss tárkony.
Elkészítése: A krumpli héját lekaparjuk, megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A krumplit kissé átforgatjuk a felforrósított olajon, majd kb 1 dl vizet öntünk rá, sózzuk, és puhára pároljuk. Amikor a krumpli megpuhult, megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a tejjel és a tejföllel, hozzáadjuk a finomra aprított tárkonyt, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Ha szükséges még sóval, borssal fűszerezzük.
Megjegyzés: Sült kolbászt, fasírtot adhatunk hozzá feltétként, de önmagában is laktató főétel lehet.

Nincsenek megjegyzések: