Hozzávalók (2 - 3 személy részére): 1 fiatal házi csirke alsó és felső combjai, szárnyai, mellehúsa, zúzája, mája, 2 kisebb hagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, pár szál zellerlevél, só, bors, kevés olaj. A körethez:10 - 15 zsenge sárgarépa, 1 - 2 zsenge petrezselyem, 2 közepes újkrumpli, 2 zsenge cékla, kb 10 dkg vaj, só, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
- Előkészítjük a hozzávalókat: a megmosott csirkehúst, a zöld fűszereket, a megtisztított hagymát.
- A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk.
- A kifehéredett csirkehúshoz hozzáadjuk a finomra aprított zöld fűszereket, a négybe vágott hagymát, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk, majd zsírjára sütve kissé megpirítjuk.
- Előkészítjük a köret hozzávalóit: a megmosott sárgarépát, a petrezselymet, a krumplit, a céklát, a vajat. Ha a zöldségek teljesen zsengék és frissek, akkor nem szükséges hmozni, csupán a krumpli héját kaparjuk le, vágjuk kettőbe.
- Egy tepsit kibélelünk egy nagyobb darab sütőpapírral, a vajjal kissé megkenjük a papírt, ráhelyezzük a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
- A zöldségeket a sütőpapírba burkoljuk, összehajtogatjuk, szükség esetén össze is csíptethetjük, hogy a gőzükben készüljenek el a zöldségek, előmelegített sütőben fél óra alatt puhára pároljuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak a sütőpapírt kibontjuk, és grill fokozaton kissé megpirítjuk.
3 megjegyzés:
Hűű, hát szóhoz sem jutok, olyan nagyon guszta! Csodás zöldségeid vannak.
De finom lehetett ez a sok zsenge zöldség! Nagyon jól mutat a szárával :-)
Ismét felétek jártunk, majd teszem fel a képeket :-) Jó időnk volt végig, volt amikor túlságosan is meleg :-)
Szerintem is jól néz ki 👍
Megjegyzés küldése