Éva (Takarékos konyha), ajánlom neked, mert tudom szereted a sóskát, s ez a leves nagyon finom :)
Hozzávalók (4 személyre): 5 evőkanál rizs, 2 marék apróra vágott sóska, 3 dl házi paradicsomlé, 2 – 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál barna cukor, só, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítése: Az
olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rizst, kissé átforgatjuk, sózzuk,
feltöltjük 2 dl vízzel, fedő alatt pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ekkor
belekeverjük a sóskát, meghintjük a liszttel, felöntjük 1, 5 liter meleg vízzel,
hozzáadjuk a paradicsomlevet, a cukrot, puhára főzzük. Tejföllel tálaljuk.
5 megjegyzés:
Gyerekkorom emléke, azóta sem ettem, pedig finom, szerettük :)
Érdekes párosítás, főleg hogy még paradicsomlé is került bele. Megkóstolnám. Szeretem a sóskát...
De jól hangzik és a színe is remek! :)
Tényleg furán hangzik a sóska-paradicsomlé párosítás, de mivel én is imádom a sóskát, ki fogom próbálni! :)
martinelli, én most készítettem így életemben először, de nagyon megtetszett:) Örvendek, hogy szép emlékeket idéztem fel :)
Illéskrisz, nagyon különleges és finom a paradicsomlétől, először én is idegenkedtem tőle, de kedvenc lett:) Köszi:)
teller - cake, ugye? Köszi:)
Hankka, furán hangzott számomra is, de hidd el, tökéletes párosítás:) Köszi:)
Megjegyzés küldése