Hozzávalók: 10 bőrös füstölt csirkevirsli, 5 – 6 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 2 babérlevél, 10 szem feketebors, 5 szem borókabogyó, 1 chilipaprika (vagy késhegynyi chilipor), 1 kisebb ág csombor, 5 dl víz, 0, 5 dl ecet, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A fokhagymát megtisztítjuk, hosszában
forgácsokra vágjuk. A virslit több helyen ferde vonalban bevágjuk,
beledugdossuk a fokhagymaforgácsokat. A hagymát megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk.
A virsliket belehelyezzük egy magasabb befőttesüvegbe, a hagymát és a csombort
közéje nyomkodjuk. A vízből, ecetből, cukorból, sóból, olajból és a fűszerekből
páclevet forralunk, langyosan a virslire öntjük. 2 – 3 napig a hűtőben
érleljük, sőr mellé szolgáljuk fel.
Megjegyzés: A pácolt virsli igazi elődje az utopenec,
amelyet Csehországban hagyományosan egyfajta virslihez hasonlító, de sokkal
zsírosabb kolbászból készítenek.
11 megjegyzés:
Kati, én még nem hallottam ilyen különleges pácolt virsliröl, de bizok benne hogy finom. Ügyes vagy, azt már régen tapasztaltam. Puszillak
Hát ilyenről még én sem hallottam, nagyon kreatív vagy :) Finom lehet, guszta a tányéron. Akkor ezek szerint ezt nem is kell megfőzni, hanem hidegen enni?
Nagyon finom, én már kóstoltam!:)
De jó, ez nagyon finom lehet így házilag elkészítve. Nagyon régen kóstoltam ilyet és tényleg nagyon finom:)
Nagyon guszta:))
A férjem nagy kedvence, de valahogy még nem került fel a blogomra.
Én is hasonlóan készítem, annyi kis változtatással, hogy a virsliket felkarikázom.
Nem is hallottam még róla, de nagyon jól hangzik! :) Szerintem nálunk a fiúknak is nagyon ízlene! :)
Nahát Kati, micsoda különleges pácolt finomságokkal lepsz meg! Ki kell próbálnom ezt a virslit, fincsi lehet.
Ilyet még nem is ettem, sőt nem hallottam róla, de nagyon finom lehet.
Kifogom próbálni. :)
Micsoda ötlet :)
Hogy te miket tudsz!!!!!zseniális!
Elisabeth, biztosíthatlak róla, hogy finom:) Köszi a dícsérő szavakat, azért van mit tanuljak még én is:)
Katalin, nem én találtam fel, én csak elkészítettem a saját verziómat, ami nekünk ízlik:) Nem kell megfőzni, nyersen is finom így pácolva:)Köszi:)
Erika, igaz? Köszi:)
trollanyu, na ugye? Tényleg finom:) Köszi:)
Mónika, következőben kipróbálom úgy is, akkor a virsli mégjobban átveszi a pác ízét gondolom:) Köszi:)
Hankka, próbáld ki, nálunk is a fiútesómnak nagyon ízlett:) Köszi:)
HajniZoli, próbáljátok ki, nagyon finom:) Köszi:)
Erika, én is most készítettem először, de még fogok:) Próbáld ki, nagyon finom:) Köszi:)
Lilla Seffer, köszi:)
Mammka, nem én találtam fel:) Csak elkészítettem a saját verziómat:) Köszi:)
Megjegyzés küldése