Hozzávalók: 1 bagett, 1 paradicsom, 10 fűrjtojás, 6 zöld olívabogyó, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A
fűrjtojásból tükörtöjást sütünk. A felforrósított olajba egyenként beleütjük a
tojásokat, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, lefödve keményre sütjük. A
paradicsomot és az olívabogyót is karikákra vágjuk. A bagettet először a
közepén függőlegesen kettőbe vágjuk, majd vízszintesen is, így két szendvicset
kapunk. Az alsó részére ráhelyezünk 5 tükörtojást, 2 – 3 karika paradicsomot,
néhány karika olívabogyót, kissé megsózzuk, ráborítjuk a tetejét, s már
tálalhatjuk is.
13 megjegyzés:
Ilyen ízletes és guszta szendviccsel öröm kezdeni a napot. Nagyon szépre sikeredett a házi bagetted is. Gratulálok!
Azta, mennyire szép kép, és mennyire finom falatok!
Jaj, Kati, ezek a sárga paradicsomok! :D
Guszta nagyon a szendvics is, de én előbb a sárga paradicsommal kezdeném. :P
Éhes lettem:)Nevemre kattintva találsz meg.
Imádom a fürjtojást!Nálunk a gyerekek is nagyon szeretik,szívesebben eszik,mint a tyúktojást,aminek örülök is :)
Megkerültem! He,he,he! Rendelhetek egy szendvicset? Nagyon guszta!!!
Valóban különleges ezekkel a hozzávalókkal, és nagyon finom is lehet a házi bagetteddel! :)
Guszta szendvicset készítettél!
Az iskolakezdést a gyerekeim várják. Hiányzik nekik a program, a pörgés:-)
Itt fürjtojás még a piacon sincs, 1-2 alkalommal ettem életemben.
Nálatok ennyivel később kezdődik a suli? Később is van vége?
Holnaptól érvényes egy új törvény, hogy minden gyereknek délután 4-ig kötelező az iskolában lenni, napközis jellegű, tanórák délután nem lesznek. Nagyon sok gyerek csavarog, cselleng suli után, ezért hozták ezt a döntést, szerintem helyesen, a suliban jó helyen vannak, a szülők is nyugodtabbak lesznek.
Nem ismerem ezt a fajta tojást, de a szendvicset nagyon guszta, az biztos. Szivesen megenném holnap ebédre. Nálunk az amerikai ebéd általában szendvicsekkel szerepel legtöbbször. A bagett kenyered fantasztikus!
Nea, ugye, sokkal finomabb, mint a gzorskajáldákban kapható, mindennap ugyanaz a syendvics:) Köszi:)
Lilla Seffer, köszi, jólesett a dícséret, mert igyekszem szép fotókat készíteni a blog és ay Erdélyi Konyha számára is:)
Okki, tudom, hogy nagy kedvenceid a kis sárgák:) Jövőre szívesen küldök magot belőle, ha írsy egz címet majd nekem:) Köszi:)
Mammka:) Már megtaláltalak:)
Edó, én is nagyon szeretem:) Olyan kis aranyosak:) Köszi:)
Juci, az jó:) Még szép , hogy kérhetsz, te mindig:) Köszi:)
Hankka, az bizony:) Köszi:)
HajniZoli, én is csak a társaságért várom, s vártam régebb is:)
csipike, nálunk bevásárlóközpontokban lehet kapni fűrjtojást, de sokan foglalkoznak kisvállalkoyóként is fűrjtenyésztéssel, tőlük is lehet rendelni.
Nálunk szeptember 16-án kezdődik a tanév, s június 2 -a körül ér véget. Hát ez a csellengés nálunk is megfigyelhető, főleg városon, sajnos.
Elisabeth, ez egzfajta madárnak, tenyésztett madárnak a tojása, nagyon egészséges.
Köszi:)
De finom lehetett a reggelid :)
Katalin, ugye? Köszi:)
Megjegyzés küldése