Hozzávalók: 50 dkg apróbb gomba, 1 chilipaprika, 5 – 6 cikk fokhagyma, kevés só, 1 kávéskanál cukor, kis csokor petrezselyemzöld, 1 szál zellerzöld (ha nincs friss mindkettőből 1 – 1 kávéskanál szárított is jó), 10 szem feketebors, 5 dl víz, 0, 5 dl ecet, 0, 5 dl olaj.
Elkészítése: A gombákat folyó víz alatt alaposan átmossuk,
tönkjüket kitörjük, 5 percig fővő sós vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. A
fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a petrezselyem – és
zellerzöldet finomra aprítjuk. A gombákat a zöld fűszerekkel és a fokhagymával
rétegezve egy befőttesüvegbe helyezzük. A vízből, az ecetből, az olajból és a
fűszerekből páclevet forralunk, langyosan a gombára öntjük. 2 – 3 napig a
hűtőben érleljük.
Megjegyzés: Előételként tálaljuk, de salátákba is tehetjük.
8 megjegyzés:
Nagyon jó lehet salátába keverve. Jó kis recept, kipróbálandó... :o)
Nagyon belejöttél a pácolásba. Látom minden félét kipróbálsz. :)
Nem tudom, hogy én szeretném-e, de azért egy próbát biztos megér. :)
Pedig ez finooom! :)
Illéskrisz, nekem valahogy a savanykás gomba nem tetszett annyira, pedig sokan dícsérték:)
Okki, az EK - ba pácoltam:) Köszi:)
Vicuska, elhiszem, de nekem nem jött be valahogy:)
De jó, ezt ki fogom próbálni! Párom gombarajongó :)
Régen anyósom tett el fenyőalja gombát savanyúságnak, de tárkonyosan. Imádtam, fantasztikus íze volt! Szerintem ez is bejönne, ki kell próbáljam.
Kati, én már régóta ismerem a pácolt gombát, nagyon finom is. Most hiányzik ahogy látom a tiéd...rá is szedem magam és fogok késziteni hamarosan!
Lilla Seffer, hátha nektek ízleni fog:) Köszi:)
HajniZoli, azt a gombát nem ismerem, de csakis jó lehet savanyúságnak szerintem:) Köszi:)
Elisabeth, nekem nem ízlett annyira, valahogy a savanyú gomba nem a kedvencem:) Köszi:)
Megjegyzés küldése