Egy enyhe kis keleties ízbeütéssel készült ez a finom kis csirkesült, amely nálam egy újabb gyümölcs - hús páros, ami nagyon, de nagyon ízlett. Semmi bonyolult nincs az elkészítésében, mégis, akár ünnepi fogás is lehetne szerintem. Gyümölcs - hús párost kedvelőknek melegen ajánlom:)
A képen látható tányért Vilma nagymamámtól kaptam, már csak ez az egy darab volt meg belőle, egyik kedvenc tányérom lett:)
Hozzávalók (2 személyre): 2 felső csirkecomb, 1 zúza, 10 szilva, 2 nagyobb cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, bors, szárított majoránna, kis csokor petzrezselyemzöld,1 csillagánizs, kevés olaj. A körethez: 17 dkg rizs, 1 szegfűszeg, 1 kis darab fahéj, 1 kardamom mag, csipetnyi köménymag, kevés olaj, só.
Elkészítése: A combokat, a kettőbe vágott zúzát átmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a forgácsokra vágott fokhagymát, vigyázva, hogy ne égjen meg, majd a húsokat fehéredésig pirítjuk a fokhagymás olajban. Ezután a húsokat egy hőálló edénybe helyezzük, ráöntjük a fokhagymás olajat, hozzáadjuk a kimagozott, felezett szilvát, megszórjuk a majoránnával, beletesszük a csillagánizst, kissé még megsózzuk, felöntjük a borral, és lefödve, előmelegített sütőben, 20 - 25 perc alatt puhára pároljuk. Miután megpuhult kifödjük, zsírjára sütjük.
A körethez: A rizset átmossuk, fél órára beáztatjuk. Kevés forró olajon megpirítunk
egy szegfűszeget, egy kardamom magot, 1 lisebb fahéj darabot, egy csipet
köményt, amíg illatozni kezdenek. Hozzáadjuk a rizset, sózzuk, feltöltjük
kétszer annyi vízzel, lefödve puhára pároljuk.
12 megjegyzés:
Nekem a szilvás raguba is kell egy csipet fahéj,mert bolondulok az ízéért.
Szerintem nagyon pikáns a gyümölcs és a hús kettőse,ez pedig különösen kedvemrevaló.Megfő(ű)zött,vittem:))
Szép a tányér,és múltja is van,úgyhogy vigyázz rá,mert ez igazi kincs:)
Hű de finomat készítettél ismét! Ez nekem is ízlene, biztosan :)
Nagyon szépen tálaltad, és tányérod is szép, régi darab :)
Nagyon finomat alkottál! Mi is rajongunk a gyümölcs + hús párosért:)) Szép a tányérod is nagyon!
Nagyon jól néz ki, rizs nélkül jöhet...:)
Tálaló, ahogy most mondod, én is tehettem volna egy kis fahéjat bele, szilvával nagyon talál, na de legközelebb:) Remélem ízleni fog nektek is:)
Vigyázok is a tányéromra, mert kincs nagymamámtól, most már ők is tudják, hogy az ilyesmik nekem fotózáshoz is nagyon jól jönnek:) Köszi:)
Katalin, igyekszem kihasználni az idénygyümölcsöket, nem csak sütiben:) Van már jó darab gyümölcs - hús receptem, ez most új:) Köszi:)
A tányér a jelzés szerint a kolozsvári híres Irisz porcelángyárban készült, lehet te hallottál róla, nem tudom, hogy most már működik-e.
Böbe, tudom, hogy ti is szeretitek:) Köszi:)
Lilla Seffer, neked rizs nélkül kínálom:) Köszi:)
Aranyos Katika, nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat a blogomon. Nem azért szomorkodok a kis bör rák mütét végett...inkább a jövő hónapi miatt, ami a fejem tetején van, az kissé komolyabb, de azon is tul leszek.
Én is szeretem a kutyusokat, a lányoméknál van a kettő aranyoskák akiket nagyon szeretem és ők is engem. A cicust már régóta fogadtam hozzám, és annyira ragaszkodó kis állatka!
Legelőször is szeretnék gratulálni a sikeres fogyásra, fantasztikusan nézel ki, és meg is látszik a nagy diferencia. Hát csak igy tovább, bizony nehez fenn tartani a diétát, én is vissza hiztam legalább 5 kilót olaszországi vakáción.
Nagyon guszta, és finom a szilvás csirkéd...szép a tálalás is. Én is szoktam gyümölcsösen késziteni, de már régen! Meg néztem az el mulasztott posztjaidat is, mind igazán finom és sikeres! Puszillak
Jól néz ki! Én szeretem ezt a párosítást:-)
Még nem próbáltam, de nagyon finom lehet ez a párosítás! :)
Elisabeth, imádkozom érted, hogy minden rendben legyen, a szavaidból úgy gondolom, te egy erős nő vagy, túlleszel ezen is.
A tesómnak van egy magyar vizslája, Lüszinek hívják, annyira okos és szeretni való, semmiért se adnánk.
A cicákat is szeretem, mikor kicsik:)
Köszi, az ilyen gyümölcsös párosokat nagyon szeretem:)
HajniZoli, köszi, én mindenféle gyümölcsöst:)
Okki, próbáld ki, nagyon fini:) Köszi:)
Kati, ez nagyon-nagyon guszta lett, szuper jól néz ki! :) És valóban nagyon szép a tányérod, vigyázz rá! :)
Pikáns, finom, ízletes! Nekem most a körtés szőlős párosítás lesz a következő.
Hankka, köszi szépen, igyekszem, hogy finom és szép is legyen:)
csipike, szőlővel terveyek én is:) Köszi:)
Megjegyzés küldése