Hozzávalók: 10 nagyobb sampinyon gomba, 15 dkg báránymáj, 2 zöldhagyma, fél kápia paprika, 10 dkg füstölt sajt, kis csokor petrezselyemzöld, só, vaj, olívaolaj.
Elkészítése: A báránymájat egy éjszakát tejben áztatjuk. A gombákat alaposan
átmossuk, a tönkjüket óvatosan kitörjük, félretesszük. A gombák kalapjába kis
vajat helyezünk, a sütőben, közepes lángnál 10 perc alatt elősütjük. A hagymát
karikára, a gombák tönkjét, a paprikát, a báránymájat apró kockákra vágjuk A hagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a gombák felaprózott tönkjét és a paprikát, puhára pároljuk. Amikor
már zsírjára sült hozzáadjuk a báránymájat, és a petrezselyemzöldet, néhány
perc alatt megsütjük. A végén sózzuk.
Az elősütött gombákat megtöltjük a töltelékkel, a sajtot
kisebb kockákra vágjuk, és a töltelék tetejére helyezzük.
A megtöltött gombákat kivajazott tepsibe tesszük, előmelegített
sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd a tetején.
5 megjegyzés:
Érdekes párosítás de nagyon finom lehet. Fel is falnám :)
Ez nem semmi, azt hiszem a Párom rajongana érte!
martinelli, nekem nagyon ízlett:)
Csilla Andi, az enyém is, ha itthon lenne, és ehetett volna belőle szegénykém:)
Nagyon finom lehet, báránymáj híján csirkemájjal is el tudom képzelni! :) Jó kis vacsoraétel! :)
Igen,szárnzasmájjal s fincsi:)
Megjegyzés küldése