Hozzávalók: 25 dkg szárnyasmáj, 25 dkg (sampinyon)gomba, 1 piros chilipaprika, fél narancs héja, 3 zsályalevél, 4 – 5 szál friss bazsalikom (vagy 1 kávéskanál szárított), 3 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál cukor, 0, 5 dl olívaolaj, só, 40 dkg szélesmetélt.
Elkészítése: a chilipaprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és
apróra kockázzuk. A zsályaleveleket felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A
narancs héját vékonyan, a fehér, keserű rész nélkül lehámozzuk, csíkokra
vágjuk. A cukrot alacsony hőfokon barnára olvasztjuk, a narancshéjakat
megforgatjuk benne. Ezután összekeverjük a karamellizált narancshéjat, a
fokhagymát, a zsályát, a chilit, a sót és az olívaolaj felét.
A gombát megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük, néhány
evőkanál olívaolajon puhára pároljuk, sózzuk, és összekeverjük az előbbi
olívaolajos keverékkel. A szárnyasmájat megmossuk, lecsepegtetjük, falatnyi
kockákra vágjuk, a maradék olívaolajon, az apróra vágott bazsalikommal
megszórva 2 perc alatt megsütjük.
A szélesmetéltet a szokásos módon megfőzzük, majd
összekeverjük az olívaolajos – gombás keverékkel, valamint a szárnyasmájjal.
9 megjegyzés:
Nagyon izgalmasnak tűnik! A chili és a cukor miatt nem merem kipróbálni most, de félreteszem.:)
Van itt íz, az biztos. Számomra csábító:-)
A sampinyon gombából készült étel nálam nyerő. Kipróbálom én is az ízvilága miatt is. :))
Nagyon különleges lehet, egyszer biztos kipróbálom!:)
Valóban különlegesség lehet! Csábító, így ahogy gusztán tálaltad :)
Hűűűűűűűűűűűha!!! Ez totál a szájízem szerint készült! Jegyzem! :-)
Tényleg érdekes, és mivel szeretjük a májat, ezt is biztos jóízűen megennénk!
Nagyon mutatós,biztos nagyon finom volt.Nekem se árt a változatosság,azt hiszem kipróbálom :o)
Tiffanylda, majd mikor ki tudod próbálni, meglátod, fincsi:) Nekem is sikerült leadni a karácsonyban visszaszedett 2 kg-ot, bár lehet húsvétban ismét visszajön:)
HajniZoli, köszi, én még biztos, hogy kipróbálom:)
Erika, én is szeretem a sampinyon gombát is, más gombákat is:)
Erika, különleges az biztos, de nagyon finom:)
Katalin, különleges, de finom:) KÖszi:)
Chef Viki, örvendek, hogy tetszik, állíthatom, hogy különleges, de nagyon finom, nagyon jóül harmonizál a máj a narancshéjjal.
Márti, köszi:)
Rózsa, nem, a változatosság sosem árt:) Bár meg tudnám ezt értetni apummal, aki semmi újdonságot nem hajlandó megenni, még a pizzát sem:)
Megjegyzés küldése