Hozzávalók: 32 dkg finomliszt, 3 tojás, 6 dkg vaj, 6 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2, 5 dl tej, 1 dkg élesztő, kevés porcukor a diszítéshez.
Elkészítése: Az élesztőt egy kávéskanál cukorral a langyos
tejben megkelesztjük. A vajat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a mazsolával elkevert lisztet, kis sót, az élesztőt, és tojások keményre
felvert habját. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, meleg helyen egy óra alatt kétszeresére kelesztjük, és
alacsony lángon kb. egy óra alatt megsütjük. Tálra borítjuk, megszitáljuk
porcukorral.
10 megjegyzés:
Nagyon szép lett, és bár különösebben nem szeretjük a mazsolát, ebben a kelt tésztában igen finom lehet! :)
Elsőre tökéletes lett! Érdekes a kuglóf valahogy ritkán kerül terítékre nálam... Minden esetre nagyon guszta!!
Most arra gondoltam ezzel úgy voltál mint én ascones-szal. Hogy nem tudjuk milyennek kell lenni, de a mienk ilyen. :) nekem tetszik, biztos finom is volt!
Nagyon guszta lett, azt hiszem én is kipróbálom
Ügyes vagy nagyon! Innen jónak tűnik, én is régen sütöttem, kedvet kapok hozzá mindjárt!
Üdv. Mariann!
Nagyon szép lett, nem látszik rajta hogy első sütés :) Finom lehetett mazsolával, én szeretem :) Nem hiszem hogy túlsütötted, nagyon jól néz ki. Még mindig jobb kicsit tovább sütni - az ilyen nagyobb daraboknál én is inkább tovább sütöm - mint hogy belül félig nyers maradjon :)
Nagyon szép! Ritkán sütök kuglófot, pedig szeretjük. A helyzet az, hogy hosszú ideig kell sütni:-)
Csodás !!!
A kuglófod is szépen sikerült. Én nem tudom el képzelni kelt kuglófot mazsola nélkül, és biztos vagyok hogy a család is szeretné. Nekem is van pont ilyen formáju Német kuglóf sütőm. Azt hogy elsőnek sütötted kitünő lett!
hankka, köszi:) Én nagyon szeretem a mazsolát, akár magára is megeszem:) De a kuglófhoz nagyon talált.
Illéskrisz, most egy darabig nálam is pihenő listán lesz:) Hát nem tudom, hogy tökéletes volt-e, de finom volt. Köszi:)
Annamari, igen, pont úgy voltam vele ahogy mondod:)
Csilla Andi, köszi, nem fogsz csalódni benne.
Mariann:) Köszi:)
Katalin, köszi, én is arra gondoltam, hogy inkább kívül legyen kicsit sültebb, mint belül nyers.
HajniZoli, igen, időígényes az biztos:)
Mónika, köszi:)
Elisabet, köszi, hogy ellátogattál hozzám. Nagyon finom volt a mazsolával, a családnak is ízlett:) És nagyon jó ez a fajta forma, egyáltalán nem ragad bele.
Megjegyzés küldése