Hozzávalók: 65
dkg csont nélküli vaddisznóhús
(karaj vagy comb), 25 dkg gomba, 2 hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, 5 – 6 dl
főzőtejszín, 1 - 2 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 1 kis kocka
vaj, 1 tasak spagetti.
Elkészítése: A húst vékony szeletekre vágjuk, az elkészítés
előtt egy éjszakára sóval, borssal, fokhagymával bepácolva, a hűtőben
pihentetjük. A hússzeleteket átforgatjuk a felforrósított olajon, amíg
kifehérednek, hozzáadjuk a félbe vágott hagymát, vizet töltve alája, lassú
tüzön puhára pároljuk, folyamatosan pótolva alatta a melegvizet, ha elfőne. A
vaddisznóhús kb. 2 – 2, 5 óra alatt puhul meg.
Közben a gombát is
felszeleteljük. Kevés olajat forrósítunk, átforgatjuk benne az apróra vágott
fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, átpirítjuk, sózva, borsozva saját levében
megpároljuk.
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a gombát,
pirospaprikázzuk, felöntjük a tejszínnel és a tejföllel, amikor felfőtt
hozzákavarunk egy kis kocka vajat, és folyamatosan kavargatva besűrítjük.
A szokásos módon kifőzött spagettivel tálaljuk
8 megjegyzés:
Én a gombás változatra szavazok...;-) Rajtam sem múlt volna, hogy üres legyen az a tál....
Remek fogás lehetett! Szép gusztusosan tálaltad :)
Hm, de guszta kedvem lenne megenni... Még ha korán van, akkor is... :o)
Gratulálok!
Négy szakácssipkás kaja!
Én még csak szállodában ettem vadpörköltet, de nagyon szeretem, ha ez a hús finom puha omlós lett, akkor le a kalappal előtted!
Puszi!
Jól hangzik, bár még soha nem ettem vaddisznóhúst, szívesen megkóstoltam volna, nagyon guszta! :)
Na látod,milyen jó lett az tejszínnel is:))Egyébként én nem kóstoltam (még sok mást sem),mert túl nagy volt a bőség,de biztosra veszem,hogy nagyon fincsi volt!
Én meg aláírom, hogy finom volt ez a mártás, ízlett nagyon. Nagyon ügyes voltál Kati, ezuton köszönöm neked a segítséget is:)
Teller - cake, nekem is nagyon ízlett a gombás változat:) Nagy gomba barát vagyok:)
Katalin, nekem legalábbis ízlett, s úgy láttam a többieknek is:)
Illéskrisz, szívesen megkínáltalak volna:)
Mariann:) Köszi, de addig van még:) Bizony ez a hús finom, puha omlós lett, igaz sok idő kellett hozzá.
hankka, én se sokszor ettem életemben vaddisznóhúst, talán most másodszorra, de nagyon finom volt:)
Edó, igen, jó lett persze a tejszínnel is:)
Aleda, köszi, nagyon sokat számít nekem az elismerésed, mert láttam, hogy te tényleg profin sütsz - főzöl. Én is köszönöm itt is a segítséged:)
Megjegyzés küldése