Hozzávalók (8 - 10 személyre, egy nagyobb fazékhoz): 1, 5 kg orjacsont, 10 - 12 sárgarépa, 4 - 5 petrezselyem, 1 zeller, 1 hagyma, só, szemesbors. A galuskához: 3 tojás, 2 dl gríz, csipetnyi só.
Elkészítése: Az orjacsontot hideg, sós vízben főni tesszük. Amikor felfőtt lehabozzuk, bezöldségeljük a megtisztított, kettőbe vágott zöldségekkel, beletesszük az egészben hagyott hagymát, teatojásban hozzáadjuk a szemesborsot, és lassú tüzön együtt puhára főzzük.
9 megjegyzés:
Anyukád minden dicséretet megérdemel, olyan szép ez a leves :)
De finom is tud lenni az ilyen leves. Nagyon guszta! Legközelebb már Te is megfogod tudni csinálni a párodnak biztos!
Nagyon ínycsiklandó, és csodaszépek a grízgaluskák! :) Én direkt ilyen nagyobbakra szaggatva szeretem! :)
Régen disznóvágás után, általában szilveszterre készült orjaleves. Milyen finom is volt, azóta sem ettem! Megyek vendégségbe hozzátok:-)
Máris mentettem a grízgaluska receptjét. Az én Jancsim ezért nyúz, hogy csináljak. A legközelebbi leveshez mindenképpen kipróbálom. Guszta!
Nagyon guszta, egy finom fánk elé most tökéletes ebéd lenne...:)
Gyönyörű a levesed a hatalmas grízgaluskákkal!! Nagyon ügyes vagy :)!
Nyami, imádom!:)
Katalin, bizony:) Meg is dícsérem mindig érte:)
Éva, köszi:) A levest én is el tudom készíteni, azzal nincs baj, a levesek a specialításaim, hanem a galuska nem biztos ilyen szép lenne az enyém:)
hankka, köszi:) Anyum is mindig ilyenre készíti:)
Gerdi, igen, disznóvágás után szokták, ez is azután készült, csak kicsit megkésve tettem fel:) Szívesen látlak vendégségbe:)
Illéskrisz, köszi, próbáld ki, nagyon finom:)
Csilla Andi, köszi:) Én pedig kérném a fánkot:)
Mária, nem az én érdemem, anyukám készítette, köszi az ő nevében is:)
Schnappy, imádnivaló is:)
Megjegyzés küldése