Sok helyen olvastam a majorannás májról, hogy milyen finom. Még karácsony előtt nagyon szép csirkemájat kaptam tiszta véletlenül az üzletben, vettem is belőle, így kipróbálhattam a majoránnás csirkemájat. Mondhatom, hogy ilyen finom májat talán nem is ettem, kivéve amikor a csirkeaprólékkal együtt készítem. Pont olyan lett amilyennek a szakácskönyvek is leírják, kívül megsült, belül szinte rózsaszín, omlós.
Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 2 hagyma, nagy csipetnyi szárított majoránna, kevés olaj, 2 dl tej.
Elkészítése: a csirkemájat egy délelőttön keresztül a tejben áztatjuk a hűtőben. Sütés előtt kivesszük, lemossuk, papírtörlövel leitatjuk róla a vizet.
A hagymát apróra vágjuk, a forró olajban megpirítjuk, rátesszük a májat, megszórjuk a majoránnával, majd mindkét oldalát 5 - 5 percig lefödve sütjük. Krumplival, savanyúsággal tálaljuk.
8 megjegyzés:
Juj, ezt most megenném. :) Imádom a májat!!
Hm.. finom lehet! :) Mostanában jöttem rá, hogy szeretem a májat, de csak a csirke májat. Megpróbálom majd így is elkészíteni!
Ez is nagyon guszta!!
finom ez magában, köret nélkül is, nagyon jól néz ki!!
Szeretem a májat, de csak a fiammal. Atöbbieknek túl sok a máj íze...pedig fenséges falat. Nagyon guszta a köreted!
Hm! Majoránnás máj! Remek párosítás. Így még nem készítettem a csirkemájat. Igaz az enyémek csak kisütve zsemlemórzsába fogadják el, csak a disznó meg a borjú májat szeretik de azt nagyon!!
Szeretem a májat, a majoranna meg az egyik kedvenc fűszerem, használom is bőven. Nagyon jól néz ki minden a tányéron:)
Erika, köszi:) Én is megenném most is:)
Panna, hidd el szeretni fogod:)
Mária, köszi:)
kolozsgabi, köret nélkül is ehető természetesen, vagy salátával is:) Köszi:)
Illéskrisz, nálunk mindenki szereti a hugomon kívül:) A köret receptje megtalálható a Paradicsomos nyúlsült receptjénél:)
Juci, nők csirkemáj, férfiak borjúmáj, mindenki saját ízlése szerint:)
trollanyu, én az idén kaptam rá a majorannára:) De nagyon ízlik a májjal együtt:)
Megjegyzés küldése