Egy másik Erikánál láttam meg, még az ünnepek előtt egy nagyon finomnak tűnő lazacos levest, az ünnepek alatt el is készítettem, kissé változtatva a recepten, saját szájízünk szerint. Egy kicsit a mi csorbáinkhoz lett hasonló, finom lazacos ízzel. Erika, köszi az ötletet, annyira finom lett a leves, hogy csak mind azt ettük volna.
Hozzávalók: 25 dkg csirkemell filé, 20 dkg lazac filé, 3 közepes sárgarépa, 1 petrezselyem, 15 dkg otthon lefagyasztott zöldpaszuly (zöldbab), 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 2 kávéskanál ecetben eltett tárkony, kevés olívaolaj, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1, 5 dl tejföl, 2 evőkanál tárkonyecet.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, a felrorrósított olajon megdinszteltem. A zöldséget megtisztítottam, karikára vágtam, és a hagymás olajba forgattam. A csirkehúst kockákra vágtam, szintén a hagymás olajba forgattam. 10 pecig saját levében együtt pároltam a zöldséget és a csirkehúst, majd felöntöttem langyos vízzel, felforraltam, hozzáadtam a tördelt zöldpaszulyt, a tárkonyt, sóztam, borsoztam, és lassú tüzön puhára főztem. A lazacot kockákra vágtam, kis olajon átpirítottam, legvégül a kész leveshez adtam. A lisztet csomómentesre kavartam a tejföllel, kis levessel hígítottam, és a leveshez kavartam. A tűzről levéve még egy kevés tárkonyecettel savanyítottam.
11 megjegyzés:
Látom nagyon bejött neked a lazac, isteni lehet ez a leves:)
Levesben még nem ettem, biztos finom volt.
Újabb lazacos recept:-) Én még nem ettem ilyen halacskát, pedig nagyon csábítóan néz ki. Mindenképpen.
Jaj, most ezt kár volt meglátnom...Annyira jól jönne egy tányérral!
Azt hiszem, alkalomadtán érdemes lesz kipróbálni:) Nagyon guszta!:)
Bármilyen finom a lazac (bár én nem vagyok halrajongó) a Ti csorbátokat semmi pénzért nem cserélném le vele, még a babgulyást sem, vagy a jó kis paradicsomlevest. Mikor életemben először ettem csorbát, na akkor lettem levesrajongó, addig nálam a második fogás volt csak a nyerő, de a csorba...az nem semmi!!
Tyű, de jó lehetett plusz csirkemellel, örülök, hogy tetszett a recept!:)
Nagyon guszta lett! Még ilyet sem ettem :))
Érdekes a csikét és a lazacot kombinálni, még nem jutott eszembe ;-)
trollanyu, igen, szerelem lett első ízlelésre:)
Annamari, nagyon finom volt, a Páromnak is nagyon ízlett, azt mondta rég nem evett ilyen jól sikerült levest:)
Gerdi, kicsit drága, de legalább ünnepi fogásként meg kell kóstólni egyszer:)
Illéskrisz, elhiszem, én is újra megkívántam:)
Roza, nem fogsz csalódni benne, ünnepi levesként nagyon megállja a helyét:)
kolozsgabi, köszönöm, ezt jól esik hallani a csorbáról:) Természetesen nekem is megmaradtak azért a kedvenceim, a csorba, a húsleves, de hidd el ez is finom:)
Erika, köszi mégegyszer:)
Katalin, próbáld ki egyszer, nagyon finom:)
Napsugár Babanapló, Isten hozott a blogomon, szívesen látlak máskor is. Mivel nem volt csirke alaplevem, gondoltam így hússal azért erősebb lesz a leves:)
It's a pity you don't have a donаte button!
I'd certainly donate to this fantastic blog! I suppose for now i'll settle for book-marκing and adding youг
RЅS fеed to mу Goοgle aссount.
Ӏ look forωard to bгand new updates аnd will
talκ about thіs ѕitе ωith my Faсebook group.
Chat soοn!
Ηere is my web pagе Suggested Site
Megjegyzés küldése