Majonézes fekete retek saláta. |
Joghurtos fekete retek saláta. |
Hozzávalók a majonézes változathoz: 1 nagyobb fekete retek, 1 tojássárgából kavart házi majonéz (kb. 1, 5 dl), 2 - 3 evőkanál natúr joghurt, só.
Elkészítése: A retket meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, sózzuk, jól összekavarjuk. Lehűtve tálaljuk.
Hozzávalók a joghurtos változathoz: 1 nagyobb fekete retek, 1 dl natúr joghurt, só, őrölt pirospaprika (nálam füstölt paprika jelenleg).
Elkészítése: A retket meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, sózzuk, jól összekavarjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk pirospaprikával. Lehűtve tálaljuk. Jelenleg főtt tojással tálaltam.
8 megjegyzés:
Guszta és nagyon finom lehet. Szívesen megkóstolnám. Tudod hogy szeretem még a feketeretket lereszelem és hagymát vágok hozzá besózom nagyon finom eléggé karakteres az illata de jó nagyon!
Nem nagyon szoktam feketeretket enni, de pótolnom kell ezt a hiányosságot! :-)
Vajretket vettem a napokban, írtam is róla de még nem posztoltam. Gondolom az is jó ehhez a recepthez...Finom lehet, főleg a majonézes!
Imádom, nagyon finom lehet és egészséges is!!
Jaj de rég nem vettem fekete retket! Pedig nagyon finom így salátának is és nagyon egészséges! Hétvégére piacozás lesz:-)
Kedvencem :)
Éva, köszi az ötletet, kipróbálom:) És méghozzá nagyon egészséges is mind a feketeretek , mind a hagyma:) Csak vigyázni kell mikor esszük, a mondás azt tartja a feketeretek reggel orvosság, délben étek, este méreg.
Zsuzska, pedig nagyon egészséges:)
Illéskrisz, természetesen a vajretek is jó hozzá (arra a hosszú fehérre gondolsz ugye?) De a feketereteknek sokkal karakteresebb íze van:)
kolozsgabi, bizony, nagyon egészséges, főleg meghűléskor nagyon sokat segít:)
HajniZoli, mi mostanában minden héten veszünk a piacon, ennek van a szezonja, és nagyon finom:)
Annamari, én is nagyon szeretem:)
Mindenképp veszek fekete retket! Már régóta tervezem kipróbálni, de ez a recept most meghozta a bátorságom. :)
Megjegyzés küldése