Egy kis finom kóstólgatni való hétvégére:)
Hozzávalók: 15 dkg liszt, másfél kávéskanál sütőpor, 7 dkg
margarin, 1 tojás, 7 dkg juhtúró, 1 evőkanál tejföl, kis csokor kapor (lehet
szárított vagy sóban eltett is), 1 evőkanál szárított bazsalikom, só, bors; a
kenéshez két evőkanál tej; a szóráshoz: köménymag, lenmag, mák, szezámmag.
Elkészítése: a sütőport elkeverjük a liszttel, elmorzsáljuk
benne a margarint, hozzáadjuk a tojást, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk,
fűszerezzük a bazsalikommal és a kaporral. Rugalmas téstát gyúrunk belőle, majd
lisztezett tálban egy óráig a hűtőben pihentetjük a tésztát. Ezután fél cm
vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük. A kekszek tetejét megkenjük a tejjel, megszórjuk a
magvakkal, előmelegített sütőben, közepes lángon, 10 perc alatt pirosra sütjük.
9 megjegyzés:
Jó lesz ez tehéntúróval is - nálunk nincs juhtúró, boltban nem szoktam venni.Kellenek karácsony előtt a sós receptek is, nemcsak az édesek!
Bizony jól jönne nem csak hétvégén, hanem most is. Biztos finom, imádom a juhtúrót! :o)
A juhtúróval biztosan nagyon finom az íze, szívesen megkóstolnám én is! :)
Ezt nagyon tudnám szeretni, huh de jó lenne most :)
Ez bizony finom lehet!
Annyira ügyes vagy,érdekes a blogod, és köszönöm a segítséged. Az utolsó lépésnél elakadtam, nem tudom előléptetni rendszergazdává az új címet.Még egy kis segítséget adsz nekem? Előre is köszönöm.
Sikerült a rendszergazdás gondom.
Hmmm,de finom lehet!!!!Elmentem,köszönöm!
marisz57, jó lesz biztos azzal is, bár pont olyan biztos nem lesz, lehet több zsiradékra lesz szükséged, mert a juhtúró sokkal zsírosabb, mint a tehéntúró.
Illéskrisz, én is, minden formában:)
hankka, nagyon finom, az állaga hasonlít a tepertős pogácsáéhoz:)
Vikvi, finom volt:)
martinelli, az volt bizony:)
Tulipánt, örvendek, hogy sikerült végül, késve olvastam a hozzászólásodat, Isten hozott a blogomon:)
Mammka, nincs mit, szívesen:)
Megjegyzés küldése