Mandy blogján találtam ezt a receptet, azonnal megtetszett nekem, így nem is késlekedtem, inkább kipróbáltam. Mandy kávéhoz ajánlja, én nem kávézom, így kapuccsinóval ittam. 2 - 3 kávéskanál szirupot teszek egy kapuccsinóhoz. Olyan jó fűszeres ízű és illatos lesz tőle bármilyen ízű kapuccsinó. És olyan jó reggel a fahéjas - szegfűszeges, karácsonyt idéző illatokat érezni:) Mandy, köszönöm:)
Hozzávalók: 2, 5 dl víz, 1 bögre (2 dl-es) cukor, 7 - 8 evőkanál sütőtökpüré, 4 rúd fahéj, 6 szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt gyömbér, fél teáskanál őrőlt szerecsendió (én frissen reszeltet használtam).
Elkészítése: A hozzávalókat ősszekeverjük, felforraljuk, kb. 10 percig főzzük, majd átszűrjük. Kihűlés után a hűtőben 1 hétig eláll.
4 megjegyzés:
Érdekes!
Tényleg érdekes, ki kellene próbálni! :) Rendszeresen kávézunk, kíváncsi vagyok, milyen lenne vele a kávé íze! :)
Huha, első hallásra, nem is tudom, másodikra, már kipróbálnám, Csak én sem kávézom, de viszont én is kapucsínózom :)))
Illéskrisz, az biztos:)
hankka, nekem nagyon ízlett:)
Vikvi, első hallásra én is furcsálltam a sok fűszert, de hidd el a kapuccsinóba adagolva, isteni:)
Megjegyzés küldése