Ezt a receptet már rég készültem leírni tőle, most is fejből mondta el, mert ő már nem recept szerint készíti, hanem úgy érzésre teszi hozzá a belevalókat.
Drága mama, köszönöm a receptet, és hogy mindig valami finommal vársz minket.
Hozzávalók:
- 7 púpozott evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kávéskanál rózsakő (szalalkáli)
- 2 tojás
- fél dl olaj vagy egy jól púpozott evőkanál zsír
- jó sok darált dió
- 15 evőkanál liszt
- kb. másfél dl tej (annyi, hogy olyan kavart tészta állagú legyen a massza)
- a tetejére kevés cukros dió
Egy mélyebb tálban a cukrot, a tojást, a rózsakővel habosra kavartam, amíg a cukor elolvadt, a massza kivilágosodott, ekkor hozzáadtam az olajat, azzal is simára kavartam, majd beleforgattam a lisztet és a darált diót, és a tejjel hígítottam.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntöttem, a tetejét megszórtam a cukros dióval, és közepes lángon 15 - 20 perc alatt készre sütöttem. Szeletelni sem muszály egyformára, éppen attól szép, hogy nem szabályos.
Amire megsült pont érkezett a fiútestvérem a barátnőjével, meg is kóstólták, azt mondsták pont olyan, mint a mamáé. Ennél nagyobb dicséret nem is kell nekem:)
16 megjegyzés:
Nagyon finom kis sütemény, köszi hogy megosztottad velünk a nagymamád receptjét. Egy pohár tejjel most szívesen megkóstolnám.:)
Az én Mamám is fejből sütött:-) S mosolyogtam is, mert az én gyerekeimnek is van egy Vilma mamája, az anyósom.
A süti nagyon fincsi lehet, amúgy is rajongója vagyok a régi recepteknek.
Nagyon finom lehet!:)
Szuper:)Valahogy mindig a mamák receptjei a legjobbak, és nálunk is így van, a mama mindig fejből sütött, sosem volt neki receptes füzete. A diós sütiket imádom,mentem is a receptet.
Ez kicsi tepsibe való adag, ugye? Én is szeretem a nagyis sütiket!
Szalakális sütit nem szoktam sütni, de jó ez a recept, érdemes lesz beszerezni.
Nekem szalakálim is van itthon,pedig még sosem sütöttem vele, így szerintem ma este meg is sütöm ezt a sütit.Minden hozzávaló van itthon, és régóta keresek jó dióssüti receptet.Köszönöm! :)
Hűű, de jó, napok óta keresgélek valami egyszerű, de finom diós süti félét, ma meg is sütöm. Egy nagyi receptje soha nem lehet rossz!
Finom lehet a mamád sütije! Jaj, olyan jó Neked, hogy él még a mamád és alkalmanként ilyen finomságokkal vár. Szeresd nagyon!
Látszik a képen,hogy mennyire könnyű a tésztája.
Nagyon finom lehet!
Én is a mama féle sütikre esküszöm :) Ez is remekül hangzik, mentettem is.
Guszta, nagyon finom lehet szeretem a diós süteményeket sokkal lazább a tészta a diótól!
De kedves a nagyid:)
Édesanyám is gyakran sütött ilyen sütit. Én még nem próbáltam ki.
De nagyon csábító:))
Gratulálok a mamádnak és neked is! Nagyon finomnak néz ki!
Gizi, köszi, én is megkóstólnám most újból:)
Gerdi, akkor nem csak nekem van Vilma mamám:)
Flóra, bizony:)
trollanyu, hát igen a mamák, ők voltak ám az igazi háziasszonyok:) Örvendek, hogy megtetszett a recept:)
Vicuska, igen ez egy kisebb tepsire való adag:)
marisz57, én szoktam néha, van egy kis szagja sülés közben, de utána semmi nem érzik:)
Patrícia, ebben a receptben nem fogsz csalódni, arra vigyázz, hogy ez egy kis tepsire való adag, a fekete pöttyök benne az a darált dió, a szalalkálitól lesz olyan fekete, nem tudom miért, őszintén:) De isteni finom még harmadnap is, de nem hiszem, hogy addig megmarad:)
Életünk és ételeink, megsütötted már? Hogy sikerült?
Panna, igen hálát is adok mindennap Istennek, hogy még köztünk van, szegény tatám, Isten nyugtassa meghalt, pedig imádtuk:(
Jámborné Budai Mónika, igen, finom, köszi:)
Édeskonyha, Isten hozott a blogomon, gyere máskor is:)
Éva, igen, olyan pihe-puha lesz a diótól:)
Aleda, a világ legjobb nagyija nekem:))
Roza, finom nagyon:)
teller-cake, köszönjük mindketten, elmondtam neki, hogy tetszett nektek a recept, ő is örvendett ennek:)
Megjegyzés küldése