Ebből hoztam most egy receptet, amelyet elsőnek kipróbáltam, igaz pici változtatással erdélyiesítettem, ugyanis az eredeti receptben spárga szerepel, én pedig pirosra sült hagymával helyettesítettem, és pluszba tettem bele 2 mozarella golyót(amelyet most próbáltunk ki életünkben először).
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagyobb piros hagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál tejszín
- 4 tojás
- só
- bors
- fűszerpaprika
- szuflé formák
A hagymát megtisztítottam, hosszában vékony csíkokra szeltem, és pici forró olajban, többször megforgatva pirosra sütöttem, vigyázva, hogy ne égjen oda. Amikor elkészült szűrőbe tettem, hogy az olaj lecsepegjen róla. A petrezselymet finomra aprítottam. A tejszínt és a tejfölt összekevertem. A mozarella golyókat félbe vágtam.
A szuflé formák aljára egy-egy evőkanál tejszínes - tejfölös keveréket tettem, erre pedig elosztottam a sült hagymát, majd a petrezselyemzöldet, és minden tálkába egy fél mozarella golyót. Mindezt picit megsóztam, és mindenikre ráütöttem egy tojást, amit szintén sóztam, borsoztam, paprikáztam.
A formákat egy tepsibe tettem, és annyi forró vizet öntöttem bele, amennyi a formák feléig felért. Előmelegített sütőben, alacsony lángon 10 - 12 percig sütöttem, amíg a tojásfehérje megszilárdult, de a sárgák még folyósak maradtak.
Isteni finom, krémes reggeli lett belőle:) És mutatós is, vendégeket meglephetjük vele:)
13 megjegyzés:
Ez szuper. Ki fogom próbálni. :)
Na, most majdnem írtam, hogy ezzel a bejegyzéssel nevezhetnél Kati játékára!!!
Ez a reggeli cuccos pedig nagyon jól hangzik:))
Guszta, nagyon finom lehet!
Nagyon finom lehet!
Hát ez szuperjó!! Szuflé formám ugyan nincs, de kis tálkában is biztosan meg lehet sütni :)
Guszta, s a módosításod már csak azért is jó, mert bár a spárga nagyon fínom, de sajnos csak rövid ideig van.
Kati nagyon ügyes voltál! Igazán ínycsiklandozó lett az étel:)
Nagyon szuper:) Tényleg egyszerű. mégis különleges:)
Akkor szuper ajándékot kaptál! :) Szerintem is nagyon guszta ez a tojás. Tényleg ki kellene próbálni.
Nagyon ötletes recept, és méghozzá egyszerü és finom!
Petra, köszi, finom is:)
horimarika:)Ötletet adtál, hogy én is írjam meg a saját könyvajánlómat, fel is teszem a napokban:)
Éva, Flóra, köszi:)
Mária, köszi, biztos, hogy hőálló tálkákban, csészékben is megoldható, mert a könyvben pl. a fotón egy befőttes üvegben is volt készítve:)
Hobbychef, igen, a hagyma pedig egész évben fellelhető.
Roza, trollanyu, köszi.
Panna, bizony nagyon örültem a könyvnek:)
Elisabeth, igen, és sokszor az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség:)
Szép könyv-ajándék! Nagyszerű reggeli!
Vicuska, köszi:)
Megjegyzés küldése