Szenteste, a szüleimnél vacsoráztunk, természetesen töltött káposztát gömbeccel.
Karácsony első napján szintén a szüleimnél ebédeltünk húslevest házi laskával, főtt húst paprikás krumplival és paradicsomszósszal.
Karácsony másodnapján este nálunk volt a vacsora.
Harmadnapján pedig nagymamámnál ebédeltünk szintén húslevest, és sült csirkehúst krumpli pürével, arról sajnos nem készítettem fotót, de kérek a tesómtól és pótolom.
Ezeket a sütiket édesanyám készítette: Mézest, Pikniket és Kókusz szeletet.
Ezeket a kalácsokat pedig Margit néni, a Párom nagymamája készítette:
18 megjegyzés:
Nagyon guszta minden. Érdekes a káposzta gömbőccel. Mi káposztalélevesbe szoktuk belefőzni, aztán kivesszük és a lerben pirosra pirítjuk, majd másodiknak ecetes hagymával tálaljuk. Isteni!
Minden nagyon jól néz ki:) Érdekes, mert már sok volt az ünnepi ételekből, de már jöhetne újra. Mi az a gömbec? Úgy néz ki, mint a disznósajt, de nem hallottam még ezt a nevet.
Sok finomságot ettetek, most bizony a főtt húst a paradicsomszósszal bevállalnám.
Én is pont azt kérdezném mint trollanyu, mi a gömbec, mert én is disznósajtnak nézem.
Fenséges menü..:) Azok a mákos kalácsok nagyon csábitoak...a kedvencem ...elég sokat megettem az ünnepek alatt...de most is nagyon szivesen fogyasztanák párat..:D
Akkor nemcsak én vagyok elmaradva...;))
Sok finomságot ettetek az ünnepek alatt. Én is a gömbecre kérdeznék rá, bár én inkább valami hurkafélének gondolom (leginkább véres hurkának), ami talán sertésgyomorba töltve készült. Persze ez csak tipp. Légyszíves világosítsál föl bennünket, hogy miből és hogyan készült :)!!
Nyámi, Ti aztán jó sok finomságot ettetek! Ja és amíg el nem felejtem Boldog ÚJ Évet kívánok! :)
Alíz, köszi, hogy elmondtad, eddig még így nem is hallottam, de hát mindig tanul az ember:)
trollanyu, köszi, a következő bejegyzésben már olvashatod ia a gömbec leírását:)
Gizi, nem disznósajt, köv. bejegyzésben láthatod:)
Biró Anikó, bizony mi is megettünk egy csomó finomságot, meg is látszik:)
mozzareli,nem bizony:)
Mária, jól tippeltél, igen sertésgyomorba töltik, hasonló a véres hurkához:) A köv. bejegyzésben olvashatod:)
Panna, köszönöm, viszont kívánom:)
Húúú, nagyon ott lettem volna felétek az ünnepek alatt:)
Engem édesanyád süteményei érdekelnek. :-)
A receptjüket megtalálom nálad? Ha nem, megtennéd, hogy apránként megjelenteted?
Köszönöm!
Roza, én pedig szívesen láttalak volna:)
NZS, még nincsenek fenn, de a Pikniket hamarosan felteszem, aztán sorra a többit is, csak én eddig azokból még csak a Pikniket sütöttem meg:) Örvendek, hogy tetszenek, amúgy anyum süti a legfinomabb sütiket:)
Sok finomat ettetek az ünnepek alatt!
Nagyon finom étkek! Sorban kóstolnék...A leves egyszerűen mesés!
Ez aranyos: "amúgy anyum süti a legfinomabb sütiket". Sőt vitatkoznék vele, mert az én anyukám is zseniálisan süt. :-) Bár ahogy öregszem és távol élek tőle, kezdem úgy érezni, hogy mindent ő tud a legfinomabban. Csak sokáig ehessem még azt, amit ő csinál.... :-)
Várom a recepteket és mesélek, hogy nálam hogy sikerült!
Az a süteményes tál fotó a gyerekkoromra emlékeztetett, amikor körbejártuk ünnepekkor a rokonokat és minden háziasszony különféle finomságokkal készült. Hát az volt a gyerekmennyország.... A keresztanyámnál folyton volt valami új.... De szép emlékeket ébresztettél bennem. Köszönöm!!!!
Katalin, bizony meg is látszik a kilókon.:)
Illéskrisz konyhája, édesanyám készíti minden évben a húslevest az ünnepekre, karácsonyra, húsvétra, én ezért nem is szoktam az ünnepeken készíteni.
NZs,azt hiszem mindenkinek a saját édesanyja főzi , süti a legfinomabbat, bár nagymamám is ugyanoilyan finomakat főz mint anyum, persze anyum is tőle tanulta.
Szerencsés vagyok mert volt kitől tanulnom, édesanyám, nagymamám, nagynéném, mind-mind istenien főznek. Örvendek, hogy szép emlékeket ébresztettem fel benned, köszönöm, hogy látogatod a blogom, hamarosan hozom a recepteket is, remélem addig is találsz még olvasni-, főznivalót nálam:)
Csodás étel-, édesség sorok!!!
Vicuska, köszi:)
Megjegyzés küldése