Hozzávalók
- fél csésze(kb. másfél dl.) vöröslencse
- két kisebb darab füstölt oldalas
- 2 db házi füstölt kolbász megsütve
- 1 hagyma
- két sárgarépa
- 1 petrezselyem
- fél marék fagyasztott zöldborsó
- só
- olaj 1 evőkanál liszt
- fűszerpaprika
- 1 dl tej
Elkészítés:
A megmosott oldalast hideg vízben főni tettem, amikor felfőtt a habját leszedtem, és hozzáadtam a hagymát egészben. Amikor a hús már nagyjából megpuhult beletettem a hosszúkásra vágott zöldséget és a borsót. Mikor már a zöldség is megpuhult, csak akkor tettem bele a hideg vízben átmosott lencsét, mert az percek alatt kész van, és az előre megsütött, karikákra vágott kolbászt. Amikor a lencse is megpuhult rántást készítettem: kevés olajon megpirítottam a lisztet, a tűzről levéve hozzákevertem a fűszerpaprikát, felöntöttem fele vízzel, fele tejjel, picit visszatettem a lángra, majd a leveshez kavartam. Utánsózni nem kellett, mert a füstölt oldalas elég sós volt. Megvártam amíg újra felfőtt, és levettem a tűzről. Tejföllel tálaltam.
10 megjegyzés:
Ez ám a gazdag leves! Nagyon finom lehetett!!!
Nagyon guszta, gazdag, finom leves.
Nagyon guszta, én is zöldséggel szoktam főzni a lencselevest. Az is igaz, hogy én nagyon sok féle ételbe használok zöldséget. Jól néz ki, jöhetne :)
Nagyon finom lehetett a füstölt hússal, na meg a zöldségekkel. Zöldborsót nem szoktam tenni bele, de legközelebb kipróbálom.
Finom lehetett... az idén nem is ettem még lencsét, köszi az ötletet!
Finom lehetett az elsó lencse levesed Katikám!Zöldborsót én sem tettem még bele, de el nem rontotta biztosan.
Remek a tálalód! Boldog Blogszületésnapot!!
Nagyon guszta! Idén én is először készültem teljesen önállóan újévi menüvel, azaz lencse levessel és rétessel! Szerencsére jól sikerültek. :)
Finom változat, ilyet még nem kóstoltam!
Bors and Pepper, nálunk csak ilyen gazdag levesek mennek, legalábbis a férfiak részéről:) De van is, hogy második nem is kell már utána:)
Mrita, köszönöm:)
Viki, én ritkán használok zöldséget más levesekbe, de azért előfordul az is, de ehhez úgy gondoltam, hogy kell:)
Gizi, gondoltam, a zöldborsó sem ronthatja el, de nem tettem sokat, hogy ízben ne nyomja el a lencsét:)
Annamari, szívesen, én eddig még soha nem ettem lencselevest:))
Nelli, köszi, nem, nem rontotta el, sőt egy plusz ízt adott hozzá:)
Anazar, köszi:)
Panna, akkor te is ügyeskedsz:)
Vicuska, köszi, lehet kipróbálom másként is:)
Megjegyzés küldése