Hozzávalók:
- 4 - 5 maréknyi savanyúkáposzta
- füstölt házikolbász ízlés szerint
- kevés olaj
- só
- bors
- 1 tasak tészta
Elkészítés:
A káposztát kevés olajon átforgattam, majd vizet öntve alája puhára pároltam, és egy kicsit megpirítottam. A kolbászt szintén előbb egy kicsit megpároltam, majd pirosra sütöttem, és karikákra vágva a káposztához adtam. A tésztát kifőztem, és azt is összeforgattam a káposztával, legvégül pici sóval és borssal fűszereztem. Tejföllel tálaltam.
15 megjegyzés:
hűű ez új !! kifogom próbálni!!!
Nagyon guszta! Már én nagyon régen így csinálom kolbász nélkül, csak lepirítom a káposztát és nagyon finom sztrapacska tésztával. Egyszer próbáld ki azzal is !
Ez most nagyon szívesen megkóstolnám. :)
Húha, ez aztán jó ötlet! Én eddig csak a káposztás tésztát ismertem, azt is porcukorral! Ügyes vagy! :D
Ezt most nagyon megkívántam! Ezen a héten savanyúkáposzta-beszerző körútra megyek :)
Nagyon szép a karácsonyi design!
Nagyon finom lehet, kipróbálom, imádom a savanyúkáposztát!:)
Én nem ettem még savanyú káposztával és kolbásszal sem, biztos finom lehet! mindig tanulok valamit!
Már látom, muszáj leszek tésztát enni!:)
Kati, nagyon guszta az ételed!:)
Micsoda ötlet:) Jó kis kolbásszal még a fiúknak is tetszene. Nagyon jó, savanyodik egy kis káposztám, ki fogom próbálni:)
Ez lesz a mai ebéd! Köszi az ötletet!
Én ilyet még nem ettem, de nagyon érdekesnek hangzik. A savanyú káposzta egyébként ilyenkor télen nagy kedvencem :D
Nálunk rendszeresen készül savanyúkáposztás tészta, örökölt recept szerint, kicsit másképpen: frissen gyúrt tésztával és a sütőben megpirítva. Isteni! :) Ha van kedved, nézd majd meg a blogomon a receptet.
Ibcsi, nem fogsz csalódni benne:)
Éva, még sosem ettem sztrapacskát, de ígérem, hogy kipróbálom:)
Petra, szívesen megkínáltalak volna:)
Barbi, káposztás tésztát mi is szoktunk készíteni, de porcukorral még sosem hallottam, én azt hiszem nem is tudnám megenni a káposztát cukorral:)
Titi, remélem találtál savanyúkáposztát, köszi:)
Liza, örvendek, hogy tetszik a recept:)
Márti, bizony én is mindennap tanulok valamit a blogokon:)
Roza, köszi:)
trollanyú, örvendek, hogy ötletet adhattam:)
kiselefánt, örvendek, hogy megtetszett a recept, remélem az elkészített változat is ízlett:)
Panna, mi is nagyon szeretjük, savanyúságként is:)
Susu, köszi, ezt én nem is tudtam, a hozzávalók szülték ezt a receptet, biztos finom lehet nokedlivel is:)
egycsipet, megnéztem, kipróbálom a te változatodat is a következő alkalommal:)
Fú, imádom, mindenkinek ajánlom... :)
Ó, és a muszáj pontos jé :D
Nagyon jó ez a blog különben.
Üdvözlettel, Lilla
Lilla,Isten hozott a blogomon, gyere máskor is:) Köszi a dicséretet, és a javítást is, igazad van, nem is tudom, hogy írtam el.
Megjegyzés küldése