Hozzávalók:
- 3 - 4 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 kicsi zeller
- 2 krumpli
- 4 kisebb szál disznóhúsból készült virsli
- 1 maréknyi kelbimbó
- 2 babérlevél
- 1 szál zellerzöld
- néhány szál petrezselyemzöld
- 1 hagyma
- 3 evőkanál házi ételízesítő
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- pici olaj
- 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, a lángról levéve hozzáadtam a pirospaprikát, a karikára vágott zöldségeket, a krumpli kivételével, vizzel felöntve főni tettem. Amikor a leves felforrt hozzáadtam a házi ételízesítőt, sót, babérlevelet, zellerzöldet. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadtam a kockára vágott krumplit és a kelbimbót is. Közben a virslit karikákra vágtam, pici olajon megpirítottam és a kész leveshez adtam, egyet így is buzzintottam rajta, majd a tűzről levéve besűrítettem a liszttel elkavart tejföllel. Végül kevés borssal fűszereztem, és a tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórtam.
7 megjegyzés:
Én sokszor csinálom kelbimbóval. Nekem nagyon ízlik. Egyébként hasonlóan készítem. Bár a buzzintást eddig nem csináltam :)) Vagy igen? :))) Szeretem, ha új szavakat tanulok.
A kelbimbó nem a kedvencem, de ezt megkóstolnám. :)
Már próbáltam én is fagyasztott kelbimbóval és nagyon finom, az is elég karakteres zöldség:)Nem hallottam még én sem a buzzintást, nekem viccesen hangzik:)
Biztos finom volt így is, kelkáposzta nélkül. Egyébként az igazi frankfurti levesben általában nincs kelkáposzta.
Ha van kedved, nézd meg az ezzel kapcsolatos bejegyzésem:
http://eshobbychef.blogspot.com/search?q=Igazi+frankfurti
Ez nagyon finom lett, az biztos! Én eddig mindig kelbimbóval készítettem. A receptemben is úgy van. Pedig a munkahelyemen anno a konyhafőnök egy mesterszakács volt, és ő is kelbimbóval készítette. Ő pedig csak tudott valamit:)
Finom lehet így is, egyszer lehet kipróbálom kelbimbóval, bár én ezt a zöldséget annyira nem szeretem... de ki tudja.
horimarikaí, a buzzintás szót arra mondjuk, amikor újra felfőzzük a levest, miután eresztéket vagy rántást tettönk bele, és csak éppen addig hagyjuk amíg gyöngyözni kezd:)
Petra, nekem se a kedvencem, de a levessel talál:)
trollanyú, akkor új szavakat is tanultok tőlem:))
Hobbychef, köszi, megnéztem:)
Roza, akkor ezután is így készítem:)
Panna, én sem vagyok oda a kelbimbóért, de a levessel harmonizál az íze:)
Megjegyzés küldése