2011. december 5., hétfő

Egyszerű sült csirke krupmlipürével

Ez egy olyan étel, ami hagyományos nálunk a családban, anyum és nagymamám is így készíti, természetesen én is tőlük tanultam. Nyáron nagyon gyakori az asztalunkon ez a fogás, hiszen zsenge csirkehúsból a legfinomabb, de akár a tyúkhúst is el lehet így készíteni. A krumplipirét(ahogy nálunk mondják:)) én imádom, habosra kikavarva. Savanyúságnak savanyú uborka jár mellé. És nagyon egyszerű meg gyors az elkészítése.




Hozzávalók:
  • 1 csirke(ez most fiatal kakóca volt) java(alsó, felső combok, melle, szárnyak)
  • 1 - 2 kisebb hagyma
  • 2 zöld paprika
  • bors
  • kevés olaj
a krumplipüréhez
  • 7 -8 nagyobb krumpli
  • 2 - 3 evőkanál margarin
  • 1- 1,5 dl tej(ha a tejföl is rajta van annál finomabb)
Elkészítés:
A megtisztított csirkehúst kevés forró olajon megforgatom amíg kifehéredik, ekkor fűszerezem mindkét oldalát, beleteszem a kettőbe hasított hagymát és paprikát(a torzsája nélkül), kevés vizet öntve alája puha, omlósra párolom, ha esetleg szükséges pótolom a vizet alatta. Végül  pirosra sütöm.
 A püréhez a krumplit meghámozva, szeletelve, kevés sóval puhára főzőm, hozzáadom a margarint és a tejet, kruplitörővel áttöröm, és habosra keverem. A pürét megöntözöm a sült hús zsírjával. Nincs is ennél finomabb.

10 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Nálunk is gyakran van sült csirke krumplipürével. Szeretjük és szinte elronthatatlan.

Panna írta...

Én is nagyon szeretem :)) Főleg a krumplipürét, de a pipi is jöhet mellé :))

Éva írta...

Egyszerű, de nagyszerű! Nagyon guszta és imádom !

Petra írta...

Egyszerűen imádom. :)

trollanyu írta...

Az örök klasszikus, mindig nyerő, finom és mindenki szereti.Nagyon guszta a képen az az adag:)

Elisabeth írta...

Hát én meg imádom az egyszerü finom guszta sült csirkét, krumpli pürével. A csirke gynyörü ropogós bőre az még egy plussz!

Nelli írta...

Egyszerű, de mi nagyon szeretjük!:-)

egycsipet írta...

A legjobb ételek egyike, felesleges túlbonyolítani, egyszerűen elkészül és csodás! Mi is nagyon szeretjük, és hát persze, hogy krumplipürével a legjobb! :))

Barbi konyhája írta...

Az egyik kedvencem, és mi malterkrumplinak becézzük. Szerintem ez egy megunhatatlan páros! :)

Kati írta...

Kreatív konyha, bizony gyakori vendég nálunk is:)

Panna, pürét általában én is többet eszek mint húst:)

Éva,Petra, akkor nem vagyok egyedül:)

trollanyu, köszönöm, igen, általában mindenki szereti:)

Elisabeth, bizony én is szeretem a ropogósra sült bőrét:)

Nelli, mi is:)

egycsipet, az biztos, pürével az igazi.:)

Barbi, ezen jót mosolyogtam, hogy malterkrumpli:))