Hozzávalók:
- 1 csirke(ez most fiatal kakóca volt) java(alsó, felső combok, melle, szárnyak)
- 1 - 2 kisebb hagyma
- 2 zöld paprika
- só
- bors
- kevés olaj
- 7 -8 nagyobb krumpli
- 2 - 3 evőkanál margarin
- 1- 1,5 dl tej(ha a tejföl is rajta van annál finomabb)
- só
A megtisztított csirkehúst kevés forró olajon megforgatom amíg kifehéredik, ekkor fűszerezem mindkét oldalát, beleteszem a kettőbe hasított hagymát és paprikát(a torzsája nélkül), kevés vizet öntve alája puha, omlósra párolom, ha esetleg szükséges pótolom a vizet alatta. Végül pirosra sütöm.
A püréhez a krumplit meghámozva, szeletelve, kevés sóval puhára főzőm, hozzáadom a margarint és a tejet, kruplitörővel áttöröm, és habosra keverem. A pürét megöntözöm a sült hús zsírjával. Nincs is ennél finomabb.
10 megjegyzés:
Nálunk is gyakran van sült csirke krumplipürével. Szeretjük és szinte elronthatatlan.
Én is nagyon szeretem :)) Főleg a krumplipürét, de a pipi is jöhet mellé :))
Egyszerű, de nagyszerű! Nagyon guszta és imádom !
Egyszerűen imádom. :)
Az örök klasszikus, mindig nyerő, finom és mindenki szereti.Nagyon guszta a képen az az adag:)
Hát én meg imádom az egyszerü finom guszta sült csirkét, krumpli pürével. A csirke gynyörü ropogós bőre az még egy plussz!
Egyszerű, de mi nagyon szeretjük!:-)
A legjobb ételek egyike, felesleges túlbonyolítani, egyszerűen elkészül és csodás! Mi is nagyon szeretjük, és hát persze, hogy krumplipürével a legjobb! :))
Az egyik kedvencem, és mi malterkrumplinak becézzük. Szerintem ez egy megunhatatlan páros! :)
Kreatív konyha, bizony gyakori vendég nálunk is:)
Panna, pürét általában én is többet eszek mint húst:)
Éva,Petra, akkor nem vagyok egyedül:)
trollanyu, köszönöm, igen, általában mindenki szereti:)
Elisabeth, bizony én is szeretem a ropogósra sült bőrét:)
Nelli, mi is:)
egycsipet, az biztos, pürével az igazi.:)
Barbi, ezen jót mosolyogtam, hogy malterkrumpli:))
Megjegyzés küldése