2011. november 17., csütörtök

Zöldbabos csirke(mell)

A hétvégén szinte csak Gergely Éva könyvéből főztem, ez a finom csirke is abból került elő. Erre a könyvre mindig számíthatok, mindig finom lesz az amit belőle elkészítek. Mint most is. Ismét egy olyan étel ami ezután többször fog az asztalra kerülni.



Hozzávalók:
  • 1 nagyobb kicsontozott, kockára vágott csirkemell(az eredeti receptben a csirke többi része is szerepel)
  • 1 hagyma
  • 2 paprika
  • másfél dl paradicsomlé(eredeti receptben 2 - 3 paradicsom)
  • 50 dkg zöldbab
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • másfél dl tejföl
  • bors
  • pici fűszerpaprika
  • petrzselyemzöld

Elkészítés:
A kockákra vágott, sóval, borssal fűszerezett csirkemellet a megdinsztelt hagymára és paprikára tettem, fedő alatt megpároltam. Amikor puhulni kezdett hozzáadtam a fűszerpaprikát és a sós vízben félpuhára főzött, feltördelt zöldbabot. Amikor a bab is már majdnem elkészült, beleöntöttem a paradicsomlét, s annyi bablevet(amiben főztem), hogy szűken ellepte. Együtt készre pároltam, a lisztet simára kevertem a tejföllel, és ezzel besűrítettem. A tetejét megszórtam apróra vágott petrzselyemzölddel.

13 megjegyzés:

babette írta...

Huhú! Zöldbab, csirkemell, és finom szósz...magában, vagy körettel?

Okki írta...

Nagyon jó ötletet adtál, biztos elfogom készíteni. Nagyon finom lehet! :)

Éva írta...

Ez nagyon finom lehet, guszta! Még ilyen formán nem csináltam, de kipróbálom legközelebb. Vagy két napja főztem zöldbabfőzeléket, de ha legközelebb csinálok biztosan így készítem el!

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Ez olyan kicsit, mint a zöldbab főzelék csirkével, nagyon finom lehet:)

Kati írta...

babette, csak magában, nagyon laktató így is, finom házikenyérrel:)

Okki, én is elkészítem még máskor is, az biztos:)

Éva, igen hasonló a zöldbabfőzelékhez, bár én azt sem készítettem eddig soha.

trollanyu, igen hasonló, de a csirke egy plussz ízt ad neki, s így talán a férfiak is jobban szeretik:))

Annamari írta...

Nekem erről a palócgulyás ugrott be, annak a szénhidrát- és zsírmentes variációjaként tudom elképzelni. Amit nagyon szeretek. :) ehhez is meghoztad a kedvem. A múltkori krumplilevesedet egyébként megfőztem és nagyon finom volt. Köszi!

Panna írta...

Az én kis asztalkámra is varázsolhatna valakli ilyen falatokat ;)

Helga írta...

Hát ez nagyon jó egytálétel ötlet, főleg ilyen javítós időszakban, mindent bele és már kész is van. Nagyszerű. Testvéremnek van Gergely Éva féle eltevéses könyve, mindig bevállt neki eddig, valóban megbízható forrás.

Roza írta...

Nagyon jól néz ki. Miután már készítettem ételt, amit nálad láttam, azt hiszem ez is arra a sorsra jut:)

Titi írta...

Szia Kati!

A zöldbab főzeléket imádom, az emberem meg duplán értékeli, ha egy kis husi is kerül neki bele :)

Kati írta...

Annamari, örvendek, hogy tetszett:)

Panna:)

Helga, én nagyon szeretem Gergely Éva könyvét, mert igazi erdélyi ételek vannak benne, és gyakorlati tanácsok is, nem csak receptek.

Roza, annak csak örvendek, hogy tetszik nektek amit főzök, olyan jó ilyen visszajelzéseket olvasni:)

Titi, persze a férfiaknak kell bele egy kis hús:)

Regdony Márta írta...

Óriási kaja :D isteni fincsi <3 köszi érte

Kati írta...

Regdony Márta, nagyon szívesen, örvendek, hogy megtetszett és kipróbáltad. És hogy eszembe jutattad, hogy én is készítsek mostanában.Szívesen látlak máskor is a blogomon:)