Azóta se készítettem, most valahogy eszembe jutott.
Hozzávalók:
- fél l tej
- 2 dl rizs
- citromhéj
- 5 - 6 kávéskanál cukor
- 1 vaníliáscukor
- csokidarabok
- 3 - 4 szem málna
A tejet odatettem forralni, mikor főni kezdett hozzáadtam a megmosott rizset, a cukrot, vaníliáscukrot, citromhéjat, és egész alacsony lángon, néha megkavarva, puhára főztem. Csokidarabokkal és málnával tálaltam.
16 megjegyzés:
Hmmm, de szeretem! :-)
Nagyon-nagyon szeretem, mindig jöhet....
Én kevés cukorral szoktam és sok-sok kakóval szórom le a végén. És fahéjjal. Hallom is eleget, hogy miért nem főzök rendes édes tejberizst? Olyankor azt szoktam mondani, akinek nem tetszik, főzzön magának :))))
Mi is nagyon sokszor készítettük az egyetemi évek alatt, most már egyre ritkábban, pedig szeretjük.
Tetszik, ahogy tálaltad. :)
Nagyon guszta finom étek!
Hú, ez ám a guszta tálalás, nyamiiii
Ezt most kérem. :)
Nagyon szeretjük a gyerekekkel együtt:) Csak nagyobb mennyiséggel indítok, mert 2 napig is rájárnak, melegen, hidegen egyaránt.
Én is! Én is!!!!!
Nálunk is ez volt a vacsi tegnap este! :)
Szuper, ezzel mi is igy voltunk.
Jajjjj,de régen ettem, pedig én is nagyon szeretem. Szerintem most sok helyen vacsoravendég lesz a tejberizs.:)
Szerintem is sokak kedvét meghoztad a tejberizsre!! Nagyon étvágygerjesztő!
Nekem is pont a napokban jutott az eszembe, de én még sosem készítettem..
Mi is nagyon szeretjük.:-)
Katucikonyha, Mrita, akkor nem csak én szeretem:)
Annamari, én a tejbegrízt szoktam fahéjjal ízesíteni.
Okki, Éva, Adél(Afraa), köszi:)
Petra, már csak a következő adagbúl kerül:)
trollanyu, az csak jó ha szeretik a gyerekek:)
Bors and Pepper:)
Szilabi, akkor nem csak én szeretem:)
Réka, de jó, nem is gondoltam, hogy ennyien szeretik:)
Gizi, annak csak örvendek, ha megkívántattam:)
Mária, köszi:)
Panna, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd:)
Nelli, de sok rajongója van ennek az egyszerű édességnek:)
Megjegyzés küldése