Hozzávalók:
- 4 - 5 közepes héjában főtt burgonya
- fél kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál köménymag(aki nem szereti el is hagyható)
- só
- kevés tej
- reszelt sajt ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Este készítettem elő(ezt kéri a recept). A burgonyát simára áttörtem, összegyúrtam a liszttel, a kevés tejben felfuttatott élesztővel, tört köménymaggal, sóval, és letakarva reggelig pihentettem. Reggel kis cipókra osztottam, ezekből pedig kerek lapokat nyújtottam. A lap egyik felére reszelt sajtot terítettem, félbehajtottam, és a széleit lenyomkodtam. Forró olajban kisütöttem, tejföllel tálaltam.
7 megjegyzés:
De régen ettem lángost! Az uram nem szereti, ha olajban sütök, ugyhogy igyekszem minimálisra redukálni. Azért egy lángost bevállalnék :)
Épp ezt sütöttem én is most vacsorára,csak én kefires verziót szoktam általában,nagyon szeretjük:-)
Nagyon fincsi lehetett!! Így még nem próbáltam, csak pirított káposztával töltve. Ez a változat a gyerekeknek is biztosan nagyon bejönne!!
Sajtosan még nem ettem, de tuti finom ;)
Nagyon finom lehet guszta !
Nagyon jól néz ki:) Én szoktam mindenfélével töltögetni a lángost, a sajtos is finom:) Látom már másból nem is főzöl, csak ebből a szakácskönyvből:) Nagyon klassz receptek vannak benne.
Kratív konyha, mi nagyon szeretjük a lángost, én főleg a sonkásat:)
Mária, a Párom kedvence is a káposztás:)
Panna,Éva, nagyon finom:)
trollanyú, nagyon szeretem ezt a könyvet, mert nagyon megbízható, nem mint egyes receptes könyvek, és nem utolsó sorban erdélyi ételek vannak benne.
Megjegyzés küldése