Hozzávalók: 2 személyre
- 4 kisebb vagy 2 nagyobb szelet halfilé
- 2 tojás
- só
- bors
- rozmaringpor
- 1 ágacska friss rozmaring
- olaj a sütéshez
- liszt
- 6 piros(vagy más) krumpli, abból a fajtából, ami nem mállik szét főzés után
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- szezámmag
- olaj
A halfilék mindkét oldalát jól befűszereztem sóval, borssal, rozmaringporral, majd lefóliázva néhány órára a hűtőbe tettem.
A tojásokat felvertem sóval, borssal, rozmaringporral, az apróra vágott friss rozmaringgal, pirospaprikával. A lisztet szintén megfűszereztem ugyanezekkel a fűszerekkel. A halszeleteket belemártottam a fűszeres lisztbe, majd a tojásba, és forró olajban kisütöttem.
A krumplit alaposan megmostam, a fővéstől számított 20 percig főztem, majd azon melegében karikákra vágtam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapirral, amit kissé megolajaztam, erre fektettem a krumplikarikákat. A tetejüket megszórtam sóval, borssal, pirospaprikával, szezámmaggal, picit meglocsoltam olajjal, és a sütőben 15 perc alatt, közepes lángon pirosra sütöttem. Így még nem készítettem eddig krumplit, de még fogok, az biztos, mert nagyon finom.
12 megjegyzés:
Hmm, de jól néz ki! Biztos nagyon finom is!:)
Képzeld, én még dolgoztam is a Laci csárda konyháján! Csak megerősíteni tudom, amit írtál: ott nagyon jókat lehet enni, és a minőség garantált.
Ez a krumpli is nagyon jó ötlet. Amúgy itt a linkje az októberi lapszámnak: http://zala-net.com/receptujsag/2011-10/
Puszi
Nagyon fincsi lehet:) Szerintem is megy a rozmaring a halhoz, én még szeretem a kakukkfüvet is hozzá.
Nagyon fincsit készítettél! Guszta !
Ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni.Nagyon szeretjük a halat, így örülök a receptnek, bővíthetem vele a repertoárom. :)
Kati engem az érdekelne, hogy édesvízi, vagy tengeri halfilé - esetleg mindegy - az, amiből készül?
sedith, köszi. Az igen, te dolgoztál a Laci csárdában? Biztos sokat tanultál ott is. Már letöltöttem az októberi számot.
trollanyu, köszi, azzal is kipróbálom.
Éva, köszi.
Patrícia, köszi, szívesen, örvendek, hogy tetszik.
Roza, szerintem tengeri halfilé volt, bár őszintén nem néztem meg a tasakján, de szerintem mindkettőből finom lesz.
Köszönöm Kati, mert lehet, hogy holnap elkészítem:)
Hal.... olyan ritkán készítek, pedig szeretem. Biztos azért, mert eddig nem volt jó receptem. De ezt ki fogom próbálni! Biztos vagyok benne, hogy ezentúl több hal kerül majd az asztalra! ;)
Nagyon guszta és finom lett a halfiléd. A kumpli körités is csábitó!
Kati, igen, tavaly ott voltam gyakorlaton, amikor a szakácskurzusra jártam. Csak sajnos aztán beszüntették (ingyenes volt, munkanélkülieknek), én pedig kaptam munkát a(z egyik) szakmámban, így aztán véget is ért egyelőre a szakácspályafutásom. :)
Bocs', még annyit, hogy a linket azért írtam, hogy tudd te is linkelni a bejegyzésedben.:)
Roza, láttam azóta elkészítetted, örvendek, hogy ízlett:)
Szilabi, próbálok én is többször halat készíteni, bár elég drága itt felénk, de nagyon szeretjük.
Elisabeth, köszi, a krumplit nagyon szeretjük, most már így is:)
sedith, te is jártál szakácskurzusra? Én is elvégeztem a Tabulánál a nyáron. Köszi a linket.:)
Megjegyzés küldése