Hozzávalók:
a tésztához
- 20 dkg liszt
- csipetnyi só(ízlés szerint)
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál natúr joghurt
- 1 evőkanál hideg víz
- 25 dkg tehénturó(nálam házi készítésű)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 6 karika tök
- 2 szelet sonka
- 4 szelet paprikás szalámi
- 1 szelet füstölt sajt.
- 1 tojás
- pici olívaolaj
Elkészítés:
A lisztet összekavartam a sóval, majd elmorzsoltam a vajjal. Ezután hozzáadtam a joghurtot és a vizet, és ezekkel jól összegyúrtam. Konyharuhával letakarva 1 órára a hűtőbe tettem pihenni.
A tehéntúrót simára kavartam a tejföllel, majd hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a kis kockákra vágott sajtot
Az 1 óra elteltével a tésztát kettőbe vágtam, és két kerek lapot nyújtottam belőle. A közepüket megkentem a tehéntúrós masszával, a szélein 2 centis peremet hagytam üresen. A masszára elhelyeztem a zöldségszeleteket és a sonkát meg a szalámit, majd a tészta peremét egymásra hajtogattam.
A tésztát megkentem a felvert tojással, pici olívaolajat csurgattam rá, és előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt megsütöttem.
10 megjegyzés:
Nagyon jol nez ki, ez finom lehet!
Finom lehetett!!
Istenien néznek ki:) Sósat még nem ettem, ki kéne próbálnom.
Ügyes vagy! Az ízek nagyon jól harmonizálnak, szinte érzem az ízt a számban ;-)
Még én sem sütöttem, csak láttam a többi blogban.
Én is kedvelem a különböző töltésű galette csodákat! Ezt is! :)
Nagyon guszták! már rég szemezek én is a galettével.
Nagyon jól néznek ki. A töltelék is finom. :))))
Nagyon guszta, szépen kidíszítetted a tetejét, biztos finom is volt.
Hú, ez nagyon guszta. Még sosem sütöttem, de lehet hogy engem meg Te fogsz megihletni :))
Adela Zilahi, nagyon finom, én is most tanultam, azóta már készítettem egy adaggal még.
Mária, bizony, az volt.:)
trollanyu, én meg édeset nem ettem, azt kellene kipróbálnom.
csipike, köszönöm, próbáld ki, mert egyszerű az elkészítése, és nagyon finom.
Vicuska, köszi, majd még kipróbálom más töltelékekkel is.
Márti, bizony megéri kipróbálni.
Petra, köszi.:)
Katalin, igen, finom volt a sok zöldség rajta, amit egy picit megpirultak.
Panna, örvendek, ha én ihletlek meg.:)
Megjegyzés küldése