2014. május 16., péntek

Zöld saláta rántottával - Food Revolution Day 2014

A Food Revolution Day mozgalmat a Jamie Oliver Foundation hozta létre azzal a céllal, hogy felhívja az emberek és iskolák figyelmét arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak (elhízást, cukorbetegséget, depressziót okoznak), és ez mekkora problémát jelent ma ez a jelenség a társadalmakban). Arra buzdít a felhívás, hogy mesterséges gyorsételek és finomított élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb, és finomabb, lehetőleg helyi alapanyagokból készített ételeket, élelmiszereket.
A mozgalomról a következő linken olvashattok bővebben: Food Revolution Day .

Ennek a napnak a jegyében én is egy egészséges, házi alapanyagokból összeállított salátát hoztam.


Hozzávalók (2 személy részére): 2 marék fejes saláta, 1 marék spenót, 1 marék rukkola, 1 marék madársaláta, 3 - 4 szál friss kapor, 5 - 8 dkg kéksajt,só, olívaolaj, 2 tojás, 2 szál sajtos kolbász.
Elkészítése: A tojásokat egy tálba tőrjük, sózzuk, borsozzuk, egy villával habosra verjük. A kolbászt karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, ráöntjük a tojást, kevergetés nélkül, fedő alatt, mindkét oldalát megsütjük. A salátákat megmossuk, leszárítjuk, tetszőlegesen elhelyezzük egy tányéron. A rántottát egy villa segítségével kissé széttépkedjük, a sajtot kockákra vágjuk, rászórjuk a salátákra. Ha szükséges meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rátépkedjük a friss kaport.

5 megjegyzés:

Farci írta...

Szép!

Kati írta...

Farci, köszi :)

María írta...

Gyönyörű és finom lehet!!

Katalin írta...

Nagyon guszta lett a sok zölddel :-) Akkor ez olyan, mint egy rántotta, sok salátával, ami csakis finom lehet!

Juci írta...

Talán a tojást mellőzném, elég a friss "zöldek" meg a sajt!