2014. április 24., csütörtök

Lestyános vaddisznóleves

Ez a leves is az Ivóban vásárolt vaddisznóhúsból készült a Párom nagy örömére :)


Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg vaddisznócomb, 1 hagyma, 3 közepes sárgarépa, 1 paszternák, 1 kicsi zeller, 6 - 8 gomba, 1 evőkanál disznózsír,1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só,15 szem bors, 1 babérlevél, 10 szem borókabogyó, 3 - 4 szál friss lestyánlevél.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk a fölforrósított zsíron, hozzáadjuk a kockára vágott vaddisznóhúst, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, majd fölengedjük kb. 2 liter meleg vízzel, amikor fölforrt hozzáadjuk egy teatojásban a borsot és a borókabogyót valamint a babérlevelet, és puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kis kockákra vágott leveszöldséget és 1 lestyánlevelet. Amikor a zöldség és a hús is megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, 5 percig együtt forraljuk. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, végül a tetejére szórunk 2 - 3 finomra aprított lestyánlevelet, a lángról levéve ízlés szerint lestyánecettel savanyítjuk.

5 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Imádom a receptjeidet, mivel olyan finomak! A lestyán az egyik kedvelt fűszerem!

Seffer Lilla írta...

Ezt feltétlen ki kell próbálnom!

Katalin írta...

Kati, ez nagyon finom lehetett! Nagyon ínycsiklandó már ránézésre is :-)

Hankka írta...

Nagyon jól néz ki, jó kis tartalmas leves! :)

Kati írta...

kolozsgabi, köszönöm:) Én is kedvelem a letyánt, főleg nyáron levesekbe nagyon finom:)

Lilla Seffer, az biztos:) Köszi:)

Katalin, igen, picit különlegesebb a házi sertésből készített csorbánál, de ahhoz hasinló, pici plusz vad ízzel:) Köszi:)

Hankka, igen, köszönöm:)