2014. március 12., szerda

Tárkonyos nyúlleves

Még mindig húsvétra készülve hoztam nektek ezt a levest, nagy kedvence lett a családnak:)


Hozzávalók: (5 – 6 személyre): egy nyúl csontos részei, 1 fej hagyma, 6 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 1 kisebb zellergumó, 15 dkg gomba, 1 evőkanál liszt, 2 – 3 dl tejföl, 3 teáskanál  sóban eltett tárkony, só, 15 – 20 szem bors, citromsó, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a megmosott nyúlhúst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük kb. 3 liter meleg vízzel, amikor felfő a habját leszedjük, teatojásban hozzáadjuk a borsot, puhára főzzük, amíg a hús könnyen leválik a csontról.
A leveszöldségeket meghámozzuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd kevés vizet töltve alája kissé előfőzzük. Amikor a hús megfőtt kiszedjük a levesből, a húst leválasztjuk a csontról, kockákra vágjuk, visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk az előfőzött zöldséget, a tárkonyt, együtt addig főzzük, míg a zöldségek is megpuhulnak. Utolsó tíz percben hozzáadjuk a felaprított gombát, és készre főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha szükséges citromsóval savanyítjuk.

9 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon jól néz ki, és biztosan finom is mert olyan guszta a tányérba, szinte máris megkóstolnám:))

Elisabeth Pregadio írta...

Kati drága, nagyon jól néz ki a finom nyuszika kreative finomságok...de sajnos én már gyerek korom óta nem merek ennei nyul ételeket mióta a nagymamám ki rántotta a kedvenc nyuszikámat, és csirkének nevezte!

Nagyon guszta és finom a Görög Husvéti sütemény, és persze a pizza is! Puszi

martinelli írta...

Ezt nagyon szeretem!

HajniZoli írta...

Tartalmas, finom leves. Jó lenne belekanalazni:)

Mamka írta...

Már szépen bújik ki a tárkonyom.Még át tudom ültetni,mert tavaly rossz helyre került.nyami,de finomat főztél már megint!:)

Titi írta...

Szuper ez recept.
A tárkony az egyik új kedvencem, csak nyúlhoz jutunk ritkán, de anyumék most gondolkodnak megint tartani :)

Titi írta...

Szuper ez recept.
A tárkony az egyik új kedvencem, csak nyúlhoz jutunk ritkán, de anyumék most gondolkodnak megint tartani :)

Kati írta...

Mónika, tényleg finom :) Köszönöm :)

Elisabeth, igen, sokan vannak úgy a nyúlhússal, mint te, sajnos. Ilyen is megtörténik. Köszi :)

martinelli, én is :)Köszi:)

HajniZoli, az bizony:) Köszi:)

Mamka, nekünk nincs tárkonyunk a kertben sajnos, pedig újabban nagyon megszerettem a friss tárkonyt is:) Köszi:)

Titi, régebb én sem szerettem a tárkonyt, most meg nagyon :) Hiába, változunk:) Köszi:)