Töltött fasírt mindig jól jön, télen, nyáron :) Baconba tekerve mégjobb :)
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók ( 6 személy részére): 50 dkg darált sertéshús, 3 burgonya, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, kis csokor friss petrezselyemzöld, 8 keményre főzött tojás, 12 szelet bacon, kevés olaj.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát lereszeljük, a levét kiszorítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a kiszorított burgonyát, fűszereket, a finomra aprított hagymát, áttört fokhagymát, finomra aprított petrezselyemzöldet, a tojást, alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb kalácsformát óvatosan kibélelünk a bacon szeletekkel, úgy hogy a szeletek szélei kihajoljanak a forma peremére, belesimítjuk a fasírt massza felét, párossával belehelyezzük a főtt tojást, majd befödjük a maradék masszával, elegyengetjük, hogy a tojások között ne maradjon levegő. A bacon kilogó széleit ráhajtogatjuk a massza tetejére, hogy befedje. Lazán lefödjük egy alufóliával. Egy tepsibe kevés vizet öntünk, beleállítjuk a formát, 200 fokra előmelegített sütőben 35 – 40 percig sütjük, majd kivesszük, levesszük a fóliát,s óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire kifordítjuk a tetejével lefele, olajjal kissé megkenegetjük, s még 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg a bacon szépen megpirul. Közben párszor megöntözgetjük a saját kisűlt zsírjával. Langyosan vagy hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése