2017. április 25., kedd

Fehér spárga saláta

Nagyon szeretjük a spárgát, igyekszünk kihasználni a szezonját.


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg fehér spárga, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg vaj, só, bors,  10 dkg jégsaláta, 5 hónapos retek, 15 db mag nélküli zöld olajbogyó, 5 dkg gouda sajt, kis csokor friss kapor, 4 tojás.
Elkészítése: A spárgát meghámozzuk, kb 2 cm hosszú drabokra vágjuk.  A finomra aprított fokhagymát átforgatjuk az olvasztott vajon, hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva roppanósra sütjük.  Egy tálba tépdessük a jégsalátát, hozzáadjuk a karikára vágott hónapos retket, olajbogyót, a kész spárgát, ráreszeljük a sajtot, ha szükséges sózzuk, megszórjuk a finomra aprított kaporral, összeforgatjuk. A tojásokat megfőzzük buggyantott tojásnak, ezzel tálaljuk a salátát.


Nincsenek megjegyzések: