Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg fehér spárga, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg vaj, só, bors,
10 dkg jégsaláta, 5 hónapos retek, 15 db mag nélküli zöld olajbogyó, 5 dkg
gouda sajt, kis csokor friss kapor, 4 tojás.
Elkészítése: A
spárgát meghámozzuk, kb 2 cm hosszú drabokra vágjuk. A finomra aprított fokhagymát átforgatjuk az
olvasztott vajon, hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan
kavargatva roppanósra sütjük. Egy tálba
tépdessük a jégsalátát, hozzáadjuk a karikára vágott hónapos retket,
olajbogyót, a kész spárgát, ráreszeljük a sajtot, ha szükséges sózzuk,
megszórjuk a finomra aprított kaporral, összeforgatjuk. A tojásokat megfőzzük
buggyantott tojásnak, ezzel tálaljuk a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése