2014. december 2., kedd

Vargányás krumplileves

Még otthonról hozott szárított vargányával :)


Hozzávalók (5 - 6 személyre):15 közepes krumpli, 15 dkg szalonna, 10 dkg szárított vargánya, 1 hagyma, 1 zöld paprika,1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, pirospaprika, 2 - 3 evőkanál ecet.

Elkészítése:A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, a vargányát 2 dl langyos vízbe beáztatjuk. Kb. 2, 5 liter vizet fölforralunk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, a sült szalonnát, az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, sózzuk, puhára főzzük, utolsó 5 percben hozzáadjuk a beáztatott vargányát a levével együtt. Elkészítjük a rántást: kevés olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, hozáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fele vízzel, fele tejjel, és a leveshez öntjük, újraforraljuk, majd a tűzről levéve ecettel savanyítjuk.

3 megjegyzés:

Monika írta...

Ó,nagyon köszönöm a receptet,mert nyáron vett a Férj szárított vargányát és csak áll és áll.:)Megfőzöm neki.:)
Puszi!!!! Jól vagytok,ugye????

Gerdi írta...

Nagyon finom levest főztél, de ebben biztos közrejátszik a kis hazai íz is:-)

Kati írta...

Mamka, nincs mit,örvendek, hogy jót hoztam :)Puszi :)

Gerdi, igen, köszi :)