Még otthonról hozott szárított vargányával :)
Hozzávalók (5 - 6 személyre):15
közepes krumpli, 15 dkg szalonna, 10 dkg szárított vargánya, 1 hagyma, 1 zöld
paprika,1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, pirospaprika, 2 - 3 evőkanál ecet.
Elkészítése:A
szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, a vargányát 2 dl
langyos vízbe beáztatjuk. Kb. 2, 5 liter vizet fölforralunk, hozzáadjuk a
meghámozott, kockára vágott krumplit, a sült szalonnát, az egészben hagyott
hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, sózzuk, puhára főzzük, utolsó
5 percben hozzáadjuk a beáztatott vargányát a levével együtt. Elkészítjük a
rántást: kevés olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, hozáadjuk a
pirospaprikát, felöntjük fele vízzel, fele tejjel, és a leveshez öntjük,
újraforraljuk, majd a tűzről levéve ecettel savanyítjuk.
3 megjegyzés:
Ó,nagyon köszönöm a receptet,mert nyáron vett a Férj szárított vargányát és csak áll és áll.:)Megfőzöm neki.:)
Puszi!!!! Jól vagytok,ugye????
Nagyon finom levest főztél, de ebben biztos közrejátszik a kis hazai íz is:-)
Mamka, nincs mit,örvendek, hogy jót hoztam :)Puszi :)
Gerdi, igen, köszi :)
Megjegyzés küldése