2014. december 18., csütörtök

Chorizós káposztaleves

Ez a leves eredetileg Caldo verdenek indult, csak egyszerűen nem kaptam hozzá kelkáposztát, pedig a Párom azt kívánta, így lett belőle káposztaleves kicsit másképpen.


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 20 dkg csont nélküli disznóhús, 30 dkg chorizo kolbász, 1 kisebb fej káposzta, 1 paprika, 3 dl natúr joghurt, 1 evőkanál liszt, 1 hagyma, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A chorizót felkarikázzuk, pici olajon megpirítjuk. A disznóhúst falatnyi kockákra vágjuk, kb 2, 5 liter vízben, kis sóval puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem elkészült hozzáadjuk a kockákra vágott káposztát, a chorizót a kisült olajjal együtt, a kettőbe vágott, kicsumázott paprikát, a finomra aprított hagymát, együtt puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a joghurttal, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül borsozzuk.

4 megjegyzés:

csipike írta...

Olyan igazi téli leves, finom lehet! ;-)

Katalin írta...

Kedves Kati! Nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek, bárhol is vagytok :-)

Blogkonyha írta...

Katika! Áldott, Békés Karácsonyt kívánok Neked!

Hankka írta...

Drága Kati, békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)