Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 15 sütni való, piros
kápia paprika, 0, 5 kg sertéshús, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 5 – 6 közepes sárgarépa,
2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors, kis csokor petrezselyem – és
zellerzöld.
Elkészítése: A paprikákat grillen vagy tárcsalapon
megsütjük, míg a héjuk feketedni kezd, egy tálba helyezve hideg vizet
csepegtetünk rá, konyharuhával letakarjuk, 10 – 15 percig így pihentetjük. Az
így keleztezett gőzben felpuhul a paprikák héja, amelyet lehúzunk, a torzsáját
kiszedjük, a magokat lemossuk, 3 – 4 paprika kivételével késes aprítóban
pürésítjük.
A sertéshúst falatnyi kockákra vágjuk, 2, 5 liter vízben főni
tesszük, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott
paprikát, sózzuk, puhára főzzük, a hagymát és a paprikát eltávolítjuk. A
majdnem megpuhult húshoz hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott
sárgarépát, együtt puhára főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel,
hozzákavarjuk a pürésített sült paprikát, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez
adjuk. A félretett paprikákat kis kockákra vágjuk, szintén a leveshez adjuk,
végül megszórjuk a finomra aprított zöld fűszerekkel, a borssal.
Megjegyzés: Ígény szerint száraztésztával vagy rizzsel is
gazdagíthatjuk a levesünket.
4 megjegyzés:
Sült paprikát imádom! Nagyon finom lehet ez a leves is, guszta!
Ha sült paprika, akkor csakis finom lehet. :)
Imádom a sült paprikát, ez is nagyon finom lehetett :)
Katikám, milyen remek találmányaid vannak. Imádnám.
Megjegyzés küldése