Hozzávalók (5 – 6 személy részére): egy csirke csontos részei, fél liter megtisztított egres, 1 hagyma, 1 paprika, kis csokor petrezselyemzöld, só. Az eresztékhez: 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej.
Elkészítése: A húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben puhára
főzzük. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megtisztított, megmosott egrest
valamint a meghámozott hagymát egészben és a kicsumázott, kettőbe vágott
paprikát, 4 – 5 percig hagyjuk főni, közben elkészítjük az eresztéket: a tojást
csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel. A levest
levesszük a tűzről úgy adjuk hozzá az eresztéket, hogy ne fusson össze. Végül
megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel is.
Megjegyzés: Ha túl savanyúnak találjuk, adhatunk hozzá kevés
cukrot is.
6 megjegyzés:
Aztamindenit!!! Teljesen a szájízem :-)
Csak lássak pöszmétét (nálunk ez a neve) a piacon!!!
Apai nagyanyám fözött egreslevest, évek óta nem ettem.
De megkívántam, hússal még nem is láttam!:))
Imádom a leveseidet, most is nagyon különlegeset hoztál! Az egres az egyik kedvencem...kipróbálós! :)
Ez a leveske nagyon jól hangzik, ki is fogom próbálni! :)
Nagyon szeretjuk.
Megjegyzés küldése