Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 kg krumpli, 10 – 12
tojás, 3 dl tejföl, 5 – 6 evőkanál házi tejszín, só, kevés olaj.
Elkészítése:
- Előkészítjük a krumplit, alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük.
- A tojásokat is megmossuk, és vagy külön vagy a krumplival együtt keményre főzzük.
- Amikor a krumpli megfőtt, kissé hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk.
- A keményre főzött tojásokat is meghámozzuk.
- Egy nagyobb lábosba kevés olajat töltünk, majd belerétegezzük a kockára vágott krumplit és tojást, a krumplival kezdve és a tojással befejezve. Minden réteget megszórunk pici sóval.
- Amikor a rétegezést befejeztük, meglocsoljuk a krumplit a tejszínnel, a tetejére kanalazzuk a tejfölt, lefödjük, alacsony hőfokon átforrósítjuk, néha – néha megrázogatva.
15 megjegyzés:
Mi is hasonlóan készítjük, elég gyakran. :)
Köszi, hogy eszembe juttattad, megvan a vacsora :)
Nagy kedvencünk:) Mikor Edi kicsi volt, reszelve készítettem, de ma már szeletelve szereti a krumplit benne.
Kedves Kati! Örömmel tudatom veled, hogy Te vagy a blogszülinapi sorsolásom nyertese. Kérném szépen a postacímedet megadni, hogy mielőbb elküldhessem! Tortafüggő Marisz
Nálunk is nagy kedvenc a rakott krumpli! Hasonlóan csinálom, csak egy kis kolbásszal :-)
Gratulálok a nyereményedhez!
Finom étel, nálunk is diétásan- kolbásszal készül :) Szoktam néha a tetejét reszelt sajttal szórni. Tejszínnel milyen selymes lehet az íze!
Nálunk is szeletelve készül, egyik kedvenc:-)
Nálunk nem maradhat ki belőle a virsli karika, valamint vastag sajtréteg a tetején! :-P
Ó, de isteni így is, csak tojással és tejföllel. Nálunk a jó kalóriadús kolbászos-szalonnás változat dívik. Házi céklával mennyei.
A legeslegnagyobb kedvencem:)
A tojást meg a krumplit ugyan karikázom,de én is így szeretem,kolbász nélkül,sok-sok tejföllel.
De a legjobb,ha másnap megmelegítem serpenyőben és olyan szottyos lesz az egész.
Nálunk a füstölt kolbász nem hiányozhat belőle, az a hagyományos. De nekem így is nagyon tetszik:)
Okki, ugye? Köszi:)
martinelli, akkor már érdemes volt feltenni:) Köszi:)
Adél, én még sosem készítettem reszelve, de hallottam, hogy úgy is finom:) Köszi:)
Marisz57, köszi:) Email a címemmel, ment:)
Katalin, A párom is szereti benne a kolbászt:) Köszi:)
Vicuska, jót mosolyogtam a diétáson, kolbásszal megjegyzéseden:) Igen, a házi tejszíntől olyan finom selymes lesz:) Köszi:)
HajniZoli, akkor nem csak nálunk:)Köszi:)
Teller - cake, úgy is finom lehet:) Köszi:)
Nea:) Most mi is céklával ettük:) Köszi:)
Tálaló, így van, én is szeretem másnap, mikor kicsit odakap az alja a serpenyőben:) Köszi:)
trollanyu, ahány ház, annyi szokás:) Köszi:)
Nagy kedvenc nálám! :)
Farci, nálunk is:)Köszi:)
Neáékhoz hasonlóan nálunk is kolbászosan, szalonnásan szeretik és céklával :-) Jó sokat kell belőle készíteni,nagyon szeretjük újra melegítve is :-)
Megjegyzés küldése