Hozzávalók (5 – 6 személy részére): 1 kg darált disznóhús
(se túl kövéres, se túl sovány ne legyen), 1 jó nagy szelet tejbe áztatott
kenyér, 4 – 5 közepes krumpli, 1 hagyma, 2 tojás, só, bors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd alaposan
kiszorítjuk, szétmorzsoljuk. A krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn
lereszeljük, alaposan kiszorítjuk. A hagymát szintén lereszeljük apró lyukú
reszelőn. A húst alaposan összedolgozzuk a kenyérrel, a lereszelt krumplival,
hagymával, a két tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tenyerünkkel
közepes nagyságú golyókat formálunk, forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: Ez a recept édesanyám, Kádár Judit specialítása,
azért is lett ez a neve.
12 megjegyzés:
Nagyon guszták.
Soha nem raktam még a fasírtba krumplit! Felcsigáztál, muszáj kipróbálnom:))
Nagyon jól néznek ki. Eddig még én sem hallottam krumplival, de jó ötlet :-) Biztosan finom lesz tőle.
Szuper fasírtokat készít anyukád:) A krumpli nekem is új, de biztosan finom:)
Nemrég én is krumplival készítettem húsgolyókat, nagyon finom volt! :) Nagyon guszták a fasírtgolyók, csipegetnék belőle szívesen! :)
Nagyon tetszik. Nekem is furcsa a krumpli de kipróbálom egyszer.
Anyósom szokott krumplit tenni a fasírtba, úgy is finom. Én mindenképpen szeretem, nagy fasírtrajongó vagyok. Számomra inkább a hagyma új, én fokhagymával szoktam ízesíteni. De nincs ellenemre, hogy így is kipróbáljam:-)
Csodálkozva olvasom, mennyire új sokaknak a krumpli a fasírtba! :):O Édesanyám, mamáim - édesanyádhoz hasonlóan - sokszor tettek krumplit a fasírtba kenyér helyett vagy mellett, másabb, ropogósabb lesz az állaga tőle, és nem utolsó sorban szaporítja is a mennyiséget.
Mifelénk fokhagymával szokás ízesíteni a fasírtot, én vagyok az, aki egy időben csak hagymát tettem bele, mostanában viszont általában mindkettőt használom.
Van darált husom itthon és ki fogom próbálni krumplival. Még sosem hallottam Én sem.
Én kóstoltam már krumplis fasírtot, tényleg nagyon finom, igaz készíteni még nem készítettem. Az én specialitásom az, hogy felverem habnak a tojásfehérjét, úgy keverem lazán húshoz, így könnyedebb és szaporább is lesz tőle a fasírt. Egyszer érdemes kipróbálni, hátha ízlene neked. Nagyon mutatós darabok csücsülnek a tányérodon. :)
Mónika, akkor ki kell próbálni:) Köszi:)
Katalin, igen finom és nem lesz olyan száraz tőle:) Köszi:)
trollanyu, finom bizony:) Köszi:)
Hankka, ugye, hogy krumplival is finom:) Köszi:)
Éva, próbáld ki, meglátod finom:) Köszi:)
Gerdi, azért használunk mi fokhagyma helyett hagymát, mert apum nem eszi meg egyáltalán fokhagymáson, de mi már így szoktuk meg gyerekkorunk óta:) Köszi:)
sedith, igen, elsősorban azért szokták az én mamáim meg édesanyám is krumplival készíteni, mert az szaporítja is a húst, egy 5 fős családban ez sem mellékes, de mi már úgy megszoktuk így készítve a fasírtot, hogy amelyik csak húsból készül, már túl zsírosnak tűnik:) Köszi:)
Nelli, majd szólj, hogy ízlett-e: Köszi:)
Nea, nagyon jó ötletet adtál, ki is fogom próbálni egyszer, biztos szellősebb is lesz a masszája tőle:) Köszi:)
Mit jelent, hogy a krumplit lereszeljük és alaposan kiszorítjuk? Knyomkodjuk? Éva
off white hoodie
alexander mcqueen
off white shoes
kd 15
bape
giannis antetokounmpo shoes
jordan shoes
supreme clothing
gap yeezy
goyard bag
Megjegyzés küldése