Hozzávalók (2
személyre): 15 dkg lencse, só, bors, 3 evőkanál tejföl, petrezselyemzöld. A
majonézhez: 1 tojássárga, 1, 5 – 2 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.
Elkészítése: A lencsét előző este beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
Elkészítése: A lencsét előző este beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A mustárt
elkavarjuk a tojássárgával, majd lassanként adagoljuk hozzá az olajat, míg szép
sima egynemű majonézt kapunk. A majonézt elkavarjuk a tejföllel, majd
hozzáadjuk a lencsét, sózzuk, borsozzuk. Lehűtve tálaljuk. Tálaláskor
belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet, vagy egy fél kávéskanál
szárított petrezselyemzöldet.
12 megjegyzés:
Nagyon jó kis saláta, egyszerű és finom! :) Szépen fotóztad! :)
Finom saláta, így nem szoktam készíteni, de nagyon jó ötlet:) Szép a fotód:)
Eddig csak főzeléknek készítettem de nagyon tetszik ez a recept.Guszta! Finom lehet!
Mostanában barátkozom én is a lencsével...hát egyelőre nem vagyunk valami jóban, de nem adom fel:))Guszta ez a saláta!
Szeretem a lencsét, szerencsére a család is. Salátát még nem készítettem, de kipróbálom. Ez nagyon tetszik!
Kata, ez nagyon szuper ötlet! Mi szeretjük a lencsét, de eddig csak levest, meg főzeléket készítettem belőle... Ezt ki fogom próbálni!
De guszta! Ilyet meg én nem ettem még :-)
Nagyon guszta, jó kis ötlet!
Láttam már máskor is ilyen salátát, de még nem kóstoltam pedig mi is szeretjük a lencsét. Kipróbálós! :)
Salátát még én sem ettem, megnyugodva olvastam nem csak én :-), jó az ötlet ;-)
Hagymásan ettem már lencsesalátát, de majonézzel még nem. Biztos nagyon finom lehet!
Nagyon guszta a salátád, szívesen megkóstolnám :)
Megjegyzés küldése