Én már napok óta kívántam a paradicsomosan készített zöldbablevest, így az készült csak számomra, mert a család jobban szereti paradicsom nélkül. Komolyan mondom, csak mind ettem volna, langyosan, hidegen hagymával isteni:)
Elkészítése: A zöldbab végeit lecsipkedjük, darabokra tördeljük, alaposan átmossuk. A hagymát finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk, kettőbe vágjuk. Kb. 1, 5 liter vizet sóval felforralunk, hozzáadjuk a paszulyt, a hagymát, a paprikát, 2 szál zellerzöldet, és puhára főzzük. Közben a paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, míg kezd szétfőni. A megpuhult zöldbabhoz hozzáadjuk a paradicsomot, összeforraljuk. Elkészítjük a rántást: az olajon rózsaszínre pirítjuk a lisztet, felöntjük egy kevés vízzel és a tejjel, csomómentesre kavarjuk, a leveshez öntjük. Folyamatosan kavargatva újraforraljuk. A tetejére fimomra aprított petrezselyem - és zellerzöldet szórunk.
Sózott, olajozott hagymával tálaljuk.
13 megjegyzés:
Nagy kedvenc nálunk is :)
Így nem ismerem, de ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a zöldbabot minden formában
Szia Kata!
A gyerekek miatt kicsit feltúrbóztam a paradicsomos zöldbab levesünket. Leírom neked, mert egy nagyon sikeres véltozata jött össze. Az eresztéket kihagyom, helyette a paradicsomot, petrezselymet, pici lisztet, tejet leturmixolok, feltöltöm a már megfőtt levest, egyet lobbasztom és kész. :)
Martinelli. tudom, láttam nálad is a blogon:)
Patrícia, csak ajánlani tudom, meglátod, csak mind ennétek majd a végeredményt:)
KáTé, de jó, hogy látlak:) Köszi, hogy leírtad, kipróbálom a te változatodat is, a diétámhoz nekem is jobb lenne az:)
Jól vagytok? Látom a blogon, hogy nőnek a gyerekek:) Puszi:)
Paradicsomosan még nem ettem, de kifogom próbálni, csakis finom lehet. :) Mi nem hagymával, hanem friss uborkával fogyasztjuk, naaagyon finom. :D
Paradicsomosan még én sem készítettem, de már több helyen láttam, úgyhogy ki is fogom próbálni! :) Guszta a fotón! :)
Minden formájában jöhet, nagyon szeretjük. Jó vöröshagymával, ahogy kell:-) Olyan a fotón, hogy már kanalaznám is:-)
Jajj, de megenném most! :) Én is paradicsomosan szeretem, különben valamilyen formában nálunk mindig megy bele paradicsom. És az a hagyma, most tényleg nagyon megkívántam! Lehet készítek is, mert I. nincs itthon, és úgysem szereti.
Uborkát még nem hallottam bableves mellé, ki kell próbálnom. :)
Hmmm,fantasztikus fincsi lehet!!!!összefutott a nyál a számban.:)
ÉLjen a pléhtányér! :DD
Okki, én meg friss uborkával nem ettem soha, így ki kell próbálnom:) Köszi az ötletet:)
Hankka, meglátod nagyon finom, utána csak mind így készíted:) Köszi:)
HajniZoli, hidd el, én is már újra kanalaznám, s a vöröshagyma el sem maradhatna mellőle:) Köszi:)
sedith, anyum általában nem paradicsomosan készíti, mert a férfiak nincsenek oda a paradicsomért, én most direkt külön magamnak készítettem így, én nagyon szeretem:) Friss uborkával még én sem próbáltam:) Köszi:)
Mammka, akkor meg kell kóstólni:) Köszi:)
Edó, csakis:)) Most nagy divat ahogy láttam ilyesmi a fotókon, s a lepattogzott mázú edények is, gondoltam legyek én is trendi.)
Köszi:)
Én is nagyon szeretem, paradicsomosan, pici kis tárkonyt szoktam még belecsempészni meg icipici cukrot.
Vicuska, tárkonyosan is jó lehet, kipróbálom legközelebb, a cukrot azt elhagyom, diétázom:)
Megjegyzés küldése