2013. július 11., csütörtök

Csirkesült pirított cukkinivel és hagymával

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető recept, mert most éppen rengeteg cukkinink terem, és én nagyon szeretem, kevésbé kalóriadús, mintha krumplit készítenénk a hús mellé:)


Hozzávalók: (4 személyre): 4  csirkecomb (2 alsó, 2 felső), a csirke mellehúsa, szárnyai, zúzája, só, bors, kevés olaj, 1 hagyma, 2 zöldpaprika. A körethez: 1 cukkini, 2 hagyma, bors, kevés olaj.
Elkészítése: a csirkecombokat átmossuk, letörüljük a víztől. A csirkehúst a felforrósított olajba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Ekkor kevés vizet töltünk alája, hozzáadva a félbe vágott hagymát és paprikát, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, megpirítjuk.
A cukkinit és a hagymát vékony karikákra vágjuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, s erős lángnál a cukkini - és hagymakarikák mindkét felét pirosra sütjük. Csak tálaláskor sózzuk, hogy ne engedjen levet.

7 megjegyzés:

Böbe írta...

Finom lehet nagyon!Rajongunk mi is a cukkiniért, amibe csak lehet belekerül nálunk is.:))

Éva írta...

Guszta ! Nagyon finom lehet a zöldség így kicsit megpirítva!

Monika írta...

Jövőre kell-ene nekem is cukkini a kertbe.Nagyon étvágygerjesztő.Olyan ügyes vagy!!!!!Ó,de kedvese "tettél ki".:) Köszönöm!:)
Mit csinál a tengerihagymád?Az enyém szegény el van hanyagolva,de tűri.:)

Kati írta...

Böbe, nálunk is ez a sláger most:) Köszi:)

Éva, bizony finom, csak ajánlani tudom:)

Mammka, ha gondolod tudok küldeni magot, sőt ha az Isten megsegít s beérik gömbcukkini magom is lesz. A linkes fotóra érted, hogy kedves, ami a blogodhoz vezet? Igen, nagyon tetszik nekem is az a fotó:)
A tengerihagymám megvan, a télen se száradtak le a levelei, most is megvan,kint van a teraszon, igaz még nem virágzik. Köszi, hogy jöttél:)

Edó írta...

Remek kaja!Ismét egy szép fotó:)

Bokor Boglárka írta...

Jó lesz megjegyeznem ezt a kevés kalóriát tartalmazó receptet!

Kati írta...

Edó, köszi:)

margaretta, finom, meglátod:)