Éva, a Takarékos konyha írója indította ótjára ezt a játékot, húsvéti ajánlót. Én Katalintól, a Katalin konyhája írójától kaptam meg a stafétát, arra volt kíváncsi, hogy én mit ajánlanék a húsvéti asztalra. Nálunk leginkább hagyományos fogások kerülnek terítékre húsvétkor is, így azokat fogom megmutatni, természetesen újdonságok is lesznek a terv szerint, de azokról nincs még fotóm.
És akiknek én továbbadnám a stafétát:
- HajniZoliék a Főzni jó! Sütni mégjobb! blog írói
- http://teller-cake.blogspot.ro/2013/03/angol-puncs-torta.html blog írója
Az én ajánlatom (a címekre kattintva elérhető a recept):
1. Erdélyi tyúkhúsleves, sajnos ehhez még nincs receptem a blogon, de szerintem mindenkinek megvan a jól bevált saját receptje hozzá:)
2. Bárányhús rántottáson
3. Töltött tojás
4. Kókuszos szelet
5. Sajtos kifli
Katalin, köszönöm szépen a meghívást, Éva neked, hogy elindítottad az ajánlót:)
13 megjegyzés:
Nagyon jó kis összeállítás, és gyönyörű a virágod, olyan jólesett a képeket nézegetni! :)
Szuper kis menü ajánlat !! A virágod is csodás!!:)
Jó ötlete volt Évának! Tetszik a felhozatalod, egyedül a báránnyal nem vagyok barát:-) köszi a felkérést, szétnézek a konyhámon:-)
A kis virágod nagyon kedves! Az ajánlód egyik jobb mint a másik a kókuszosodat már láttam talán az Erdélyi Konyhában vagy valamelyik más újságban? Nagyon tetszik. Örülök hogy a játékot tovább adtad és köszönöm!
Nem láttam még soha fehér ibolyát, a kertünkben is csak kék van. Meglepő ajánlat a bárány rántottásan, de biztos finom lehet. Azok a salátanevek, amik az étel leírásánál a kommentek között szerepelnek, olyanok, mintha egy népmeséből vettétek volna :)
Finom a menüd, tetszik minden részlete! Köszönöm a felkérést, összeszedem én is a magamét hamarosan! :)
Sajnos, nálunk az idén nem lesz se gida, se bárány...
Talán nyuszi, ennek mentén Mikuláskor a télapót esszük meg tán :D
Nagyon tetszik az összeállításod, szívesen "végigenném" :)
Szépek a virágaid! Ezek szerint nálatok is megérkezett a márciusi tél :) Nálunk ma már kisütött a nap, délelőtt kirándulni voltunk itt közelünkben a Budai-hegyekben, ott is szép nagy a hó :)
Kat, gyönyörü a fehér ibolyák, és a fotók is róla. Szivesen le ülnék az ünnepélyes asztalodhoz ezeket a finom ételekböl enni. Az Erdélyi tyukhusleves nagyon guszta és finom kezdő a többi finomsághoz.
Én is reménykedek hogy sikerül össze állitani az én ajánlotomait amivel a Katalin engem is megtisztelt!
Jólesik az ibolyák látványa ebben a cudar időben! A menü végigkóstolgatása is jól esne:-)
Kész a menü-ajánlatom, köszönöm a játékot! :)
A töltött tojás mozgatta meg a fantáziámat!
Nálunk a kék ibolya nyílik, már leolvadt szegényekről a hó.
Hankka, köszi:)
mary, köszi:)
HajniZoli, köszi, hogy elfogadtad:)
Éva, köszi:) Igen, a kókuszos szelet benne volt már az EK-ban:)
Mária, itt nálunk van fehér ibolya is, még hamarabb virágzik, mint a kék. A rántottás bárányhús nálunk hagyományos fogás, minden évben így készül, nagyon szeretjük. Igen, azok a népi megnevezései nálunk a salátának:)
Teller - cake, még nem voltm nálad, megyek megnézni, köszi, hogy elfogadtad:)
Fernel, nálunk sem volt a tavaly, az idén lesz:)
Katalin, köszi, mára már nálunk is napsütéses szép idő lett:)
Gerdi, igaz? Köszi:)
Elisabeth, köszi, megyek én is szétnézni hozzád:)
marisz 57, akkor csak ki kell próbálni:)
Megjegyzés küldése