Hozzávalók (2 személyre): 4 felső csirkecomb, 3 – 4 evőkanál olívaolaj; a páchoz: 1 dl olívaolaj, 2 chili paprika (a piri – piri paprika helyett, ami nálunk nem kapható), 1 kávéskanál pirospaprika, 10 cikk fokhagyma, 1 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, csipetnyi morzsolt oregano.
Elkészítése: Először összeállítjuk a pácot: a chilit és a
fokhagymát apróra vágjuk. A pác minden
hozzávalóját összekeverjük, alaposan kikavarjuk, 2 – 3 napig a hűtőben
érleljük, hogy az ízek összeérjenek. A húst beletesszük a pácba, úgy hogy
teljesen fedje, és néhány óráig szintén a hűtőben érleljük.
A piri piri csirkét eredetileg parázs felett sütjük, de
grillserpenyőben, vagy egyszerű teflonos serpenyőben is finom lesz. A
serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és a hús mindkét felét pirosra,
ropogósra sütjük, amíg a villával
megszórva nem ereszt levet.
Megjegyzés: Ha
házi csirkéből készítjük, csakis fiatal csirke legyen, mert ha idősebb, vagy
már tyúk, nem fog megpuhulni csak így olajban sütve.
Megjegyzés:
Salátával tálaljuk.
4 megjegyzés:
Sürgősen kell süssünk valamit grillen, mert nagyon megkivántam ! :)
De jó lehet! Mindkettő, megtetszett :)
Éppen a minap láttam Piri-pirit. Nálunk kis üvegben kapható és lében van. Nálatok is? Csípős? Nagyon finom lehet a husi!
Adél, bizony, olyan jó lenne már kint grillezni:)
Viktoria Bori, annak örvendek:)
Illéskrisz, nálunk nem lehet ilyesmit kapni, én magam készítettem a páclét chili paprikával piri - piri helyett.
Megjegyzés küldése