Hozzávalók: 50 dkg gomba, 20 dkg füstölt lazacfilé, 1 hagyma, 6 - 7 cikk fokhagyma, 1, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, kis csokor friss, vagy 1 - 2 evőkanál sóban elett kapor, só, fehérbors, 2 - 3 evőkanál olaj.
Elkészítése: A lazacot kockára vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A gombát folyó víz alatt alaposan átmossuk, szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a gombát, 15 percig együtt pároljuk, majd felöntjük kb 1, 5 l vízzel. Amikor felforrt hozzáadjuk a megpirított lazacot, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, és kevés levessel hígítva, a leveshez adjuk.
8 megjegyzés:
Lazacos levest még nem ettem, de gombást igen. Szerintem nagyon jól összeillenek, kiváncsi vagyok melyik íz dominál.
Biztos finom, csak jó dolgok vannak benne.Nagyon guszta!
Biztos vagyok benne, hogy finom. Ránézésre, meg a hozzávalók mind ezt sugallják:-)
Juci, természetesen a lazac dominál benne, mert ennek a termesztett gombának nem olyan erőteljes az íze, de nagyon jól aláfesti a lazacét.
Illéskrisz, köszi, nekem, nagyon - nagyon ízlett:)
Gerdi, bizony nagyon fincsi, s ránézésre is guszta, lehetva fotó nem adja jól vissza a színét, de a leve is szép halvány rózsaszín.
Én is imádom mindkettőt,úgyhogy "megfőzött" és vittem.Köszi:)
Én is szeretem mindkettőt.
Tálaló, örvendek, hogy megtetszett:) Nem fogsz csalódni benne:)
Martinelli, finom is így a kettő együt is :)
Olyan guszták ezek a lazacos ételeid, kénytelen leszek kipróbálni! :) Nagyon étvágygerjesztő ez a leveske is! :)
Megjegyzés küldése